ASSUMPTIONS Правила на играта - Како да се игра ASSUMPTIONS

ЦЕЛ НА ПРЕТПОСТАВКИ : Секој играч мора да се обиде да направи правилна претпоставка за друг играч.

БРОЈ НА ИГРАЧИ : 4+ играчи, но колку повеќе, толку подобро!

МАТЕРИЈАЛИ: Алкохол

ВИД НА ИГРА: Игра за пиење

ПУБЛИКА: 21+

ПРЕГЛЕД НА ПРЕТПОСТАВКИ

Игра која најдобро се игра меѓу странци, „Претпоставки“ ќе добие група луѓе кои едвај се познаваат да ја завршите ноќта со смеа и новооткриените пријатели! Покажува со прст и претпоставува работи еден за друг. Единственото правило? Не можете да бидете навредени!

SETUP

Секој играч седи или стои во круг еден спроти друг со пијалок во рака.

ИГРАЈ НА ИГРА

Случаен играч ја започнува играта така што покажува со прст кон кој било во групата и прави претпоставка. Оваа претпоставка може да биде општа или пресилен колку што би сакал играчот. Некои примери на претпоставки се:

  • Претпоставувам дека пиете најмалку три пати неделно.
  • Претпоставувам дека сте тип кој презема состанок на работа.
  • Претпоставувам дека сте среден брат или сестра.
  • Претпоставувам дека сте се поврзале со некого на оваа забава.
  • Претпоставувам дека сте лесен.

Лицето за кое играчот прави претпоставка мора потоа да ја потврди или негира претпоставката. Целниот играч мора да испие голтка од својот пијалок ако претпоставката е точна. Ако претпоставката е неточна, наиграчот што ја направил претпоставката мора да испие голтка од својот пијалок.

Потоа, лицето лево од играчот што направило претпоставка прави сопствена претпоставка за друг случаен играч во кругот.

5> КРАЈ НА ИГРАТА

Продолжете да играте додека секој нема шанса да направи претпоставка или додека сите не се подготвени да преминат на друга игра.

Скролај на врв