Minecraft няма методи за разрешаване на грешки в паметта

В Minecraft може да се появи грешка извън паметта, поради която е невъзможно да продължите да играете. Причината е, че играта няма достатъчно RAM, разпределена за нея от системата.

Как да поправите грешката?

Ако браузър с много раздели и друг подобен софтуер, който изисква голямо количество RAM, се стартира паралелно с Minecraft, тогава всичко това трябва да бъде изключено преди стартиране на играта. Също така си струва да изключите модове и различни „подобрители“ - те са способни да зареждат много ресурси на компютър. Ако това не помогне, продължете както следва:

  1. Настройте Java машина. Отворете контролния панел на Java, отидете на раздела „Java“, отидете на раздел „Преглед“. Трябва да има един ред, ако има повече от тях, изтрийте всички, освен един произволен. В останалия ред в колоната „Параметри на изпълнение“ напишете -Xms (x1) m -Xmx (x2) m, където (x1) е минималното количество RAM, налично за Java машината, и (x2) е максималното. За предпочитане е втората стойност да не надвишава 75% от общото количество PC RAM. Например, ако нейните 2 гигабайта, следният запис е подходящ -Xms750m -Xmx1500m. Потвърждаваме промените с щракване върху OK, след което рестартираме системата.
  2. Определете приоритети. Отворете мениджъра на играта и задачите. Отиваме в прозореца Dispatcher в раздела Приложения (Подробности), намираме процеса javaw.exe сред редовете, щракнете с десния бутон върху него, отидете на "Задаване на приоритет" и изберете "Високо" в падащото меню.
  3. По-ниски настройки на графиката. Това е възможно, ако играта се срине не веднага, а през определени интервали. Намалете всички настройки до минимум и се опитайте да играете поне няколко часа. Ако през това време в Minecraft не се появи грешка в паметта, тогава продължете по два начина. Можете да оставите всичко такова, каквото е било, или да увеличавате качеството на графиката постепенно, за да намерите настройката, която е причинила провала.

Интересни Статии