Minecraft не се стартира или се срива - какво да правя?

По време на опит за стартиране на Minecraft чрез стартовия апарат не се случва нищо или се появява грешка - кошмар на геймърите. Опитите за преинсталиране на играта, рестартиране на компютъра не водят до нищо, проблемът остава на негово място. Между другото, срив може да възникне не само в момента на стартиране, но и по време на играта. Има много причини, които могат да причинят този проблем, но често сред тях е липсата на инсталирания Java JRE модул. Minecraft е силно зависим от Java, тъй като повечето модули работят с този език. Прочетете всички начини за излекуване на системата.

Защо играта се срива?

По-долу са някои от най-честите причини.

 • Windows няма инсталиран Java JRE. Това вече беше споменато и преди. Можете да изтеглите желания модул за игра от офиса. сайт.
 • Допълнителните модове към играта влизат в конфликт помежду си или с ядрото на играта.
 • Драйверът за графичния или централния процесор липсва от системата или е много остарял.
 • Отделни приложения влизат в конфликт с Minecraft (най-често антивирусни).
 • Прекомерно натоварване на процесора. Ако мощността на процесора не е достатъчно банална, се появяват неразбираеми критици.
 • Недостатъчна оперативна памет за играта, Windows и фоновите приложения.
 • Потребителят случайно причини срив, като извика режима за отстраняване на грешки (чрез натискане на F3 + C).

Начини за решаване на проблема с катастрофата от Minecraft

Всички средства следват директно от причините.

Преинсталиране на Java Runtime Environment

Има вероятност по време на инсталирането на Java да се появят неочаквани грешки и платформата да не е напълно инсталирана. Повредата може да се предизвика по време на актуализацията или поради вирусна активност в системата.

Как да преинсталирате Java JRE:

 1. Натиснете комбинацията от клавиши „Win + R“, в реда „Run“ въведете „ appwiz.cpl“ и натиснете бутона Enter.
 2. Почти веднага ще се появи прозорецът "Програми и функции". Тук трябва да намерите Java, щракнете с десния бутон върху модула и изберете "Изтриване".
 3. Затворете всички приложения и рестартирайте компютъра напълно.
 4. Изтеглете официалната версия на JRE модула от уебсайта на Oracle.
 5. Рестартирайте системата отново и опитайте да включите Minecraft.

Какво друго може да помогне?

Ако коренът на проблема не е в Java, трябва да прибягвате до други лекарства.

 • Актуализирайте драйвери на процесора (дънната платка). Обикновено драйверите за процесора идват с драйверите на дънната платка. В този случай трябва да въведете модела на дънната платка в мрежата и да намерите подходящия драйвер на уебсайта AMD или NVidia ;.
 • Изтрийте всички модове След като премахнете добавките, трябва да проверите дали играта работи правилно. Ако всичко започна да работи правилно, причината е в един от модовете.
 • Преинсталирайте Minecraft. Не е необходимо допълнително обяснение.
 • Изключете антивируса. Трябва да отворите менюто на скритите икони (вляво от времето, езика и звука в „Лентата на задачите“). Остава само да щракнете върху RMB и да изберете „Управление на екрана“, а след това - „Прекъснете връзката за 10 минути“. Името на опцията може да се различава, но същността винаги е една и съща.

Време е да опитате да стартирате Minecraft отново и се надявам, че сривът вече не се появява. Ако това не помогне, струва си да помислите за подобряване на хардуера на компютъра.

Интересни Статии