Microsoft Visual C ++: от какво се нуждаете, къде да изтеглите и как да инсталирате

Microsoft Visual C ++ Redistributable е един от тези пакети, без които повечето игри няма да стартират на вашия компютър. Той съдържа библиотеки, които позволяват стартиране на програми, които използват средата на Microsoft Visual C ++, известна също като MSVC. Повечето игри на Windows принадлежат към такива приложения, поради което наличието на този пакет е необходимо.

Игрите, като правило, изтеглят необходимите файлове след завършване на инсталацията, но пакетът Microsoft Visual C ++ може да се провали поради инсталиране на пиратски софтуер или злонамерен софтуер. В този случай трябва да изтеглите Microcoft Visual C ++ Redistributable от официалния сайт, следвайки инструкциите от тази статия.

Имам ли нужда от по-стари версии на Visual C ++?

Хората често питат в Интернет дали всички версии на Microsoft Visual C ++ библиотеки са необходими на компютър или защо не са актуализирани до най-новата, изтривайки всички предишни. Ще отговорим, че не трябва да ги изтривате, особено ако не искате да се сблъскате с проблема с невъзможността да стартирате някоя от предварително инсталираните игри след деинсталиране на старата версия на Visual C ++.

Ако видите подобна картина в списъка с инсталирани програми, тогава най-доброто решение би било просто да преминете през този списък и да не го докосвате.

Не бързайте да премахвате 32-битови версии на пакети (маркирани x86), дори и да използвате 64-битов Windows (x64). Инсталираните програми и игри могат да ги използват!

Как да изтеглите Microsoft Visual C ++

Подобно на други компоненти, разработени от Microsoft, клиентската част на продукта (тоест пакета за преразпределяне или пакета за преразпределение) може да бъде изтеглена безплатно на официалния уебсайт. Използването на сайтове на трети страни за изтеглянето им не се препоръчва.

За да инсталирате Microsoft Visual C ++ Redistributable Package, трябва да определите версията и да изтеглите дистрибуции. В момента версиите 2010 и 2012 се считат за най-често срещаните, в допълнение, по-новите приложения могат да изискват версия 2015. Тъй като тези библиотеки не заемат твърде много място, се препоръчва да има версии на Microsoft Visual C ++ 2008, 2010, 2012, 2013 и 2015, независимо от това за това дали са инсталирани програмите, които ги изискват.

Струва си да се има предвид, че по-ранните версии на Windows 7 и Windows XP не поддържат Microsoft Visual C ++ Redistributable 2012 и по-нови версии.

Можете да изтеглите инсталационните файлове на Microsoft Visual C ++ за Windows от следните връзки:

 • Microsoft Visual C ++ 2008 x86 (за 32-битови системи)
 • Microsoft Visual C ++ 2010 x64 (за 64-битови системи)
 • Microsoft Visual C ++ 2010 x86 (за 32-битови системи)
 • Microsoft Visual C ++ 2012
 • Microsoft Visual C ++ 2013
 • Microsoft Visual C ++ 2015

Версията за 2015 г. все още не е окончателна, но вече се използва за редица най-нови игри и програми.

Дистрибуциите, предназначени за Windows x64, не са съвместими с 32-битови системи.

Преинсталиране на Visual C ++ Libraries

Може да се наложи преинсталиране в случай на проблеми (например, липсата на msvcr100.dll) с целостта и правилното функциониране на библиотеките. В случай на неизправност в необходимата версия на пакета Microsoft Visual C ++, играта или програмата няма да стартират, като се изпраща съобщение за грешка.

Ако всички необходими пакети са инсталирани на компютъра, но играта все още не стартира, трябва:

 1. Изтрийте версията, която има проблеми. Можете да използвате раздела Добавяне или премахване на програми в лентата с инструменти или софтуера на трета страна.
 2. Рестартирайте компютъра.
 3. Изтеглете дистрибуцията Visual C ++ на една от горните връзки.
 4. Инсталирайте пакета, следвайки инструкциите на инсталационната програма.
 5. Рестартирайте компютъра.

Рестартирането на Windows е необходимо за правилната инсталация на компонента.

Наличието на повечето версии на Microsoft Visual C ++ Redistributable и тяхното навременно актуализиране е необходимо за правилната работа на игри и приложения. Ако всички необходими версии са инсталирани, но играта все още не стартира, проблемът може да е необходимостта от актуализиране на .NET Framework, DirectX или PhysX.

Интересни Статии