Методи за решаване на грешката ERR_NO_LAUNCHER в GTA 5

Грешката ERR_NO_LAUNCHER се появява в геймърите на Windows, когато се опитвате да стартирате GTA 5. Поради това няма да играете, но тези неща причиняват срив:

  • липсват определени игрови файлове;
  • лошо „разбиране“ от играта на папки, които съдържат кирилица;
  • блокиране на игрови файлове с антивирус;
  • неподходящ стартер GTA 5.

Как да коригира ERR_NO_LAUNCHER грешка?

На първо място, спазвайте следните условия:

  • инсталирайте играта на диск на адрес, на който няма руски символи - не се допускат пътища като "D / Games / GTA5" само в подобна форма "D / Games / GTA5";
  • системата не трябва да има версии на Visual Studio, пуснати преди 2010 г. - изтрийте ги и оставете (инсталирайте) .NET Framework 4.5, Visual Studio 2012 и по-нови пакети;
  • Уверете се, че вашата ОС има най-новите актуализации за сигурност DirectX и MFC.
  • проверете дали играта се стартира изключително чрез файла launcher.exe, а не чрез PlayGTAV.exe или по друг начин.

Решения за лицензираната версия на GTA5

Най-често проблем възниква с пиратски версии на играта, но по отношение на лицензирането проблемът също не е толкова рядък. Ако GTA 5 е инсталиран от законно устройство, тогава намерете директорията „актуализация“ в папката на играта. Копирайте го на друго място и преинсталирайте играта. Върнете "актуализация" в папката с GTA5 и я стартирайте. В този случай се изтеглят файлове, без които приложението не се е отворило по-рано.

Феновете на легалното съдържание трябва също да благодарят на студиото за разработка, че вграденият мениджър за изтегляне не проверява целостта на изтеглените файлове. По принцип 13 файла с 5 гигабайта трябва да бъдат изтеглени от интернет и ако в даден момент се появи повреда, ERR_NO_LAUNCHER грешки не могат да бъдат избегнати при следващо стартиране. Проверете дали няма проблеми с изтеглянето на играта от официалния сървър, в противен случай повтаряйте процеса, докато не бъде завършен успешно.

Метод за пиратски версии

Много е вероятно проблемът да се дължи на антивируса. Той възприема напукания файл 3dmgame.dll в папката на играта като вирус. Файл може да бъде изтрит или поставен под карантина чрез антивирусно приложение. Най-надеждно е напълно да изключите антивируса, включително Windows Defender. След изтегляне на 3dmgame.dll или преинсталирайте играта. Добавете папката GTA5 c към изключенията от антивирусното приложение - забранете й да проверява това място. Като алтернатива можете просто да премахнете антивируса, но не за всички, такава небрежност компенсира липсата на грешката ERR_NO_LAUNCHER.

Интересни Статии