Методи за решаване на грешка 0x8024000d

Грешка 0x8024000d възниква при актуализиране на Windows. Причината е, че агентът на услугата за актуализиране не може да намери необходимата информация във XML файла, който придружава файловете за актуализация. Методите за разрешаване на такава повреда зависят от това как се актуализира операционната система.

№ 1: чрез сървър на Microsoft

 1. Задайте настройки за автоматично актуализиране . В командния ред, стартиран с права на администратор, въведете такива команди и след всяко натискане Enter:
  • SC config wuauserv start = auto
  • SC конфигуриране на битове = auto
  • SC config cryptsvc start = auto
  • SC config доверен старт на инсталатора = автоматично

  След това - рестартиране на компютъра.

 2. Стартирайте стандартната програма за актуализиране на проблеми за актуализация Преди това трябва да го изтеглите. Той автоматично открива и коригира причината за проблема.
 3. Изтрийте всичко от папката C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Download . Преди това изключете автоматичното търсене и инсталиране на актуализации.

# 2: използване на WSUS

 1. Проверете дали груповите правила са правилни . Актуализирането на GPO и предоставянето на достъп до актуализираните файлове на всички клиенти в производствената мрежа в много случаи помага да се отстрани повредата. Също така си струва да проверите дали SSL е конфигуриран правилно.
 2. Деактивирайте вградения антивирус на Windows .
 3. Актуализирайте всички драйвери за хардуер . Най-препоръчително е да направите това ръчно чрез диспечера на устройства.
 4. Проверете системния регистър за грешки . За целта въведете Scanreg.exe в системното търсене и стартирайте намереното приложение. Можете да използвате програми на трети страни. Например, почистването на системния регистър с CCleaner понякога помага да се коригира грешка 0x8024000d .

Интересни Статии