Методи за решаване на грешка 0x00000109

Компютърът може да спре да работи със синия екран на смъртта с код за грешка 0x00000109 . Това се причинява от такива фактори:

  • повреда на едно от устройствата, свързани към компютъра;
  • хардуерният драйвер е променил важна част от кода на ядрото на ОС;
  • Приложението неправилно зададе точка на прекъсване на ядрото.

Как да поправим BSoD 0x00000109

Поради тези причини отстраняването на грешката е както следва:

  1. Определете дали повредата е хардуерна по своя характер . Ако към устройството е било свързано ново устройство, преди да се появи екрана със смърт, тогава проблемът най-вероятно е в него или съответния драйвер. Проверете на друг компютър дали оборудването работи технически правилно. Използвайте друга версия на драйвера, уверете се, че BIOS (UEFI) няма настройки, които противоречат на проблемното оборудване.
  2. Разгледайте подробно описанието на грешката . Понякога има не само неразбираеми комбинации от цифри и букви, но също така е посочен специфичен процес, по време на който 0x00000109 не е успешен. Разберете за какво е този процес, не забравяйте, че не сте променили никакви настройки по отношение на него. Например, това може да е драйверът на видеокартата, който наскоро сте се опитали да овърклок.
  3. Извършете цялостно почистване на системата . Изтрийте всички временни файлове и програми, които не се използват. Проверете дисковете за вируси и всички видове памет за грешки. Възстановете операционната система до предишната точка за възстановяване или я възстановете с помощта на инсталационния диск (флаш устройство). Помощните програми SFC и DISM ще ви помогнат да разберете, че не е повреден нито един системен файл. Анализирайте топлината на процесора, видеокартата и HDD в режим на високо натоварване. Ще бъде чудесно, ако можете да проверите стабилността на захранването на компютъра, като тествате параметрите на изходния ток на захранването.

Крайна мярка за избавяне от грешка 0x00000109 е инсталирането на операционната система чисто, но ако това не помогне, причината е ясно в хардуера на компютъра.

Интересни Статии