Методи за решаване на грешка 0x00000015

Сканирането на документи може да се провали - компютърът дава код за грешка 0x00000015 . Причината е спирането на услугите, необходими за сканиране, или повредата (липсата) на системни файлове и драйвери.

За да отстраните проблема, опитайте следното:

  1. Уверете се, че услугата за изтегляне на изображения на Windows (WIA) е включена . За да направите това, стартирайте приложението Windows Services и намерете необходимата услуга в десния прозорец на прозореца. Внимателно прочетете целия ред - той ще покаже дали процесът протича или не. Ако тя не се изпълнява, стартирайте и инсталирайте автоматичното стартиране на тази услуга.
  2. Преинсталирайте драйверите на скенера (MFP) . След отстраняването е препоръчително да използвате драйверите, изтеглени от уебсайта на производителя, а не тези, които са дошли на диска в комплекта за доставка на устройството.
  3. Проверете целостта на системните файлове . Използвайте SFC помощната програма, стартирана през командния ред за това. Ако проверката открие дефектни или липсващи файлове, елиминирайте такива неизправности чрез копиране (подмяна) в оригиналните файлове. Понякога това помага да се отървете от грешка 0x00000015 .

Интересни Статии