Методи за разрешаване на грешката с липсващия файл api-ms-win-crt-math-l1-1-0.dll

Не винаги е възможно да стартирате някои приложения, тъй като се появява известие, че файлът api-ms-win-crt-math-l1-1-0.dll липсва за това. Причината за това е реалното отсъствие на този компонент на системата или нейното увреждане поради вируси, вътрешни повреди в системата.

За да отстраните проблема е, както следва:

  1. Преместете изтегления файл в желаната папка . Можете да го изтеглите от много ресурси, търсачките ще ви помогнат за това. Пътят за копиране зависи от версията на ОС, но във всеки случай това ще бъде системната директория C: \ Windows. Ако имате 32-битова версия на ОС, тогава в тази директория копирайте файла в папката System32, а ако е 64-битова, след това в SysWOW64. След това може да се наложи все още да регистрирате файла с помощта на помощната програма regsvr32.
  2. Използвайте помощната програма SFC . Той е предназначен да открива липсата и повредата на системните файлове. SFC се стартира в командния ред и въз основа на резултатите от неговата работа се показва отчет, в който ще бъде ясно дали файлът api-ms-win-crt-math-l1-1-0.dll е възстановен или не.
  3. Актуализирайте ОС до текущото състояние .

Интересни Статии