Методи за разрешаване на грешката ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID

Хромът получава ли съобщение „ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID“, когато отида на сайта? Поради това е невъзможно да посетите ресурса, тъй като тази грешка е свързана с неуспехи на SSL / TSL сертификата, което гарантира сигурността на браузъра.

Най-честите причини за грешка са:

  • сертификатът за сигурност не е конфигуриран правилно от страна на сървъра - например, разширението subjectAlternativeName не е обвързано със сертификата;
  • Неправилни мрежови настройки в потребителското устройство, час, дата, часова зона;
  • освен Chrome пречи на SSL / TSL сертификат

Как да коригира ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID грешка?

Уверете се, че часът, датата и часовата зона на устройството са правилни. Опитайте се също да посетите сайта в режим „инкогнито“ - често това се случва без предупреждения за сигурността на връзката.

# 1: борба с бъгито разширение за Chrome

Ако в режим на инкогнито ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID грешката не се появи, но се появява по време на стандартно гледане, това все още не е виновно за това, което е добавката за Chrome. Проблемът се решава по следния начин:

  • отидете на настройките на браузъра: "Допълнителни инструменти" => "Разширения" и изключете всички добавки;
  • включете едно разширение всеки път и опреснете страницата, на която преди това е издадено предупреждение за сигурност;
  • повтаряйте цикъла, докато намерите добавката, при активиране на която се появява грешка;
  • премахнете разширението бъги - почти винаги има една и съща функционалност.

№ 2: проверяваме работата на антивируса или защитната стена

Изключете антивируса или защитната стена и опреснете страницата. Ако опитът е успешен, тогава основният проблем е антивирусният софтуер. За да не намалите сигурността на сърфирането, трябва да активирате опцията за сканиране https в антивируса или защитната стена.

№ 3: изчистете кеша

  • Натиснете Ctrl + Shift + Del, когато Chrome работи - ще се отвори прозорец за изтриване на потребителски данни. Може да се извика и от менюто "Разширени инструменти" => "Изчистване на историята".
  • Изтрийте само „бисквитките“ и „файловете, съхранявани в кеша“. Уверете се, че горната част на прозореца е избрана през цялото време, а не само последния ден.

№ 4: свържете се с администратора на сайта

Понякога само администраторът на ресурси може да реши проблема. Подаване на сигнал за грешка Той можеше неправилно да инсталира SSL сертификата и за предпочитане беше той да създаде нов.

№ 5: деактивирайте предупрежденията за сигурност

Това е крайна мярка, тъй като елиминирана е само последицата от несъответствието, но не и причината. Грешката ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID обаче няма да се появи, когато известията за сигурност са изключени.

Интересни Статии