Методи за разрешаване на грешката BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO

Уведомяването за грешка BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO заедно със синия екран на смъртта се случва в Windows 8 и по-нови версии на ОС. Причината е неуспех в настройките на системния регистър, когато някаква стойност е загубена или неправилно променена.

Как да коригираме BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO грешка?

Решението на неизправността зависи от условията, предхождащи възникването му.

№ 1: ако сте променили настройките, инсталирали нови устройства и софтуер

Стартирайте системата в безопасен режим. Върнете променените настройки в първоначалното им състояние, премахнете новите програми. Ако сте свързали нови устройства, инсталирайте други версии на драйвери от тези, които са били използвани преди.

№ 2: ако нищо не се промени

Изключете хардуера на компютъра (чрез бутона на кутията), а не софтуера (чрез менюто "Старт"). Натиснете бутона за захранване и когато изображението се появи на екрана - натиснете го отново, за да изключите компютъра. Може да отнеме няколко от тези цикли, докато на дисплея се появи съобщение „Изчакайте“. След това отидете на "Отстраняване на неизправности" => "Разширени настройки" => "Възстановяване на системата". Влезте като администратор и кликнете върху „Възстановяване“. В прозореца, който се показва, потърсете най-новата надеждна работна конфигурация за възстановяване. След това грешката BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO няма да алармира.

Интересни Статии