Методи за разрешаване на грешка 0xC00DB3B2 в Windows 10

Потребителите на Windows 10 напоследък доста често се оплакват от появата на грешка 0xC00DB3B2, която се появява по време на стартирането на различни видео файлове в приложението Cinema and TV. Има мнение, че този проблем започна да се появява едва след скорошна актуализация на системата.

Причини за грешка 0xC00DB3B2

След като прегледахме проблема, успяхме да съставим кратък списък от причини, които потенциално могат да причинят грешката 0xC00DB3B2 в Windows 10.

 • Разширенията за HEVC видеоклипове не са инсталирани. В повечето случаи грешка 0xC00DB3B2 възниква поради липсата на HEVC в системата за разширение (кодеци). Ако проблемът наистина е, тогава той може да бъде решен чрез инсталиране на „HEVC Video Extensions“ от Microsoft Store.
 • Разширенията на HEVC не работят правилно. Друг възможен сценарий: Разширенията на HEVC са инсталирани, но те не работят правилно, независимо дали са повредени на важни файлове или случайна грешка. Решението е да нулирате приложението HEVC Video Extensions.
 • Файловете за приложения за кино и телевизия са повредени. Понякога възниква грешка в случай на неправилна работа на приложението „Кино и телевизия“ с кодеци HEVC, което може да бъде причинено от повреда на файловете на самото приложение. В този случай грешката 0xC00DB3B2 може да бъде разрешена чрез нулиране на приложението „Кино и телевизия“.

Нека разгледаме по-подробно методите за решаване на грешка 0xC00DB3B2.

Методи за решаване на грешка 0xC00DB3B2

Метод №1 Инсталиране / преинсталиране на HEVC

В повечето случаи потребителите решават този проблем чрез инсталиране или повторно инсталиране на кодеци HEVC. Ако нямате късмет да се натъкнете на грешка 0xC00DB3B2, докато използвате Windows 10, опитайте следното:

 1. при вече инсталирани кодеци HEVC, натиснете комбинацията клавиши Windows + R, за да отворите прозореца за изпълнение;
 2. напишете „ms-settings: appsfeatures“ (без кавички) в празния ред и натиснете Enter - разделът „Настройки и функции“ ще се отвори пред вас;

  Забележка: ако нямате инсталирани кодеци HEVC, преминете към стъпка 4 .

 3. намерете необходимите кодеци в списъка с инсталирани приложения и ги премахнете от системата, като кликнете върху бутона „Изтриване“;
 4. натиснете комбинацията от Windows + R, въведете стойността "ms-windows-store: // home" и натиснете Enter, за да отворите началната страница на Microsoft Store;
 5. използвайте лентата за търсене в магазина и намерете приложението HEVC за видео разширения;

  Забележка: Можете също да използвате тази връзка, за да отидете незабавно до желаното място.

 6. Инсталирайте приложението и рестартирайте компютъра.

Метод №2 Нулирайте HEVC разширението

Някои потребители твърдят, че са успели да поправят грешката 0xC00DB3B2 чрез нулиране на приложението HEVC Video Extensions. Нека се опитаме да направим това и ние:

 1. натиснете комбинацията Windows + R, за да се покаже прозорецът за изпълнение;
 2. напишете „ms-settings: appsfeatures“ и натиснете Enter;
 3. Намерете „HEVC Video Extensions“ в списъка и отидете на допълнителни настройки на приложението;
 4. щракнете върху бутона „Reset“, след това - „Reset“ отново, за да потвърдите намеренията си;
 5. рестартирайте компютъра и проверете за проблем.

Метод №3 Нулиране на приложението „Кино и телевизия“

Грешка 0xC00DB3B2 може да възникне в резултат на повреда на някои файлове в приложението Cinema and TV. Решението е да нулирате това приложение.

 1. Натиснете Windows + R и изпълнете командата "ms-settings: appsfeatures";
 2. Намерете приложението „Кино и телевизия“ и отворете неговите допълнителни параметри;
 3. натиснете “Reset” два пъти подред и рестартирайте системата.

Грешка 0xC00DB3B2 може да се реши без проблеми, ако се регистрирате в някой от горните три метода.

Интересни Статии