„Липсва конфигурация на приложения“ при инсталиране на Steam приложения: как да се поправи

По време на инсталирането на всяка игра чрез Steam клиента може да се появи следното съобщение: "Възникна грешка - липсва конфигурацията на приложението." След това не е възможно да продължите инсталацията. Зависимостта на проблема от инсталираната игра не беше открита: беше наблюдаван сигнал при инсталирането на Call of Duty Black Ops 2, Dota 2, Far Cry 4.

Подобен проблем може да възникне, когато публикувате собствената си игра в Steam, по време на първото й стартиране от библиотеката. Случаят е рядък, но въпреки това.

За съжаление не е известно със сигурност какво причинява този проблем.

начини за решаване на

Изтрийте файла „appinfo.vdf“

Уверете се, че Steam е изключен. Съответният процес не трябва да се показва в „Диспечер на задачите“, а иконата на приложението не трябва да бъде в тавата. Отидете в директорията: "C: \ Program Files (x86) \ Steam \ appcache \ ". Той ще съдържа нашия файл. Извадете го. Стартирайте Steam като администратор и инсталирайте отново играта.

Уверете се, че имате инсталирана най-новата версия на Steam

За да направите това, рестартирайте приложението или в горния панел изберете "Steam" => "Проверка за актуализации . " Ако са инсталирани последните актуализации, програмата ще докладва това.

Преинсталирайте Steam

За да не изтегляте отново игрите, копирайте папката „steamapps“ от директорията „C: \ Program Files \ Steam“ . Ако искате да запазите потребителските настройки и да запазите в игри, копирайте папката с потребителски данни оттам. След това отидете на „Контролен панел“ => „Добавяне или премахване на програми“, намерете Steam в списъка и кликнете върху „Изтриване“ от върха. След това изтеглете инсталатора от официалния сайт и го стартирайте. След инсталирането се върнете на старите места съдържанието на предварително копираната папка (и).

Деактивирайте синхронизирането на Steam Cloud

За целта в работещия клиент отидете на проблемната игра - щракнете с десния бутон върху иконата => "Свойства". Кликнете върху раздела Актуализации. В долната част на прозореца в блока „Steam Cloud“ премахнете отметката от опцията „Активиране на синхронизацията със Steam Cloud за ...“ . Това ще деактивира синхронизацията само за проблемната игра. Тя може да бъде деактивирана напълно. За целта на стартовия екран на приложението кликнете в горния ляв ъгъл на "Steam" => "Settings" => "Cloud" . В този прозорец премахнете отметката от квадратчето „Активиране на синхронизацията със Steam Cloud за поддържани приложения.“

Актуализирайте своя видео драйвер

Грешка при поставянето на вашата собствена игра в Steam

Продължете както следва:

  • отидете в секцията „Публикуване“;
  • кликнете върху „Подготовка за публикуване“;
  • ще се появи прозорецът „Публикуване в Steam“;
  • въведете тайната дума - тя ще бъде показана с главни букви;
  • приемете промените и ги запазете.

По този начин всички редакции, направени за тази версия на играта, ще бъдат потвърдени.

Интересни Статии