Крепостта на напитките в Red Dead Redemption 2

Пред очите на целия свят Дивият Запад се свързва с "реките" на алкохола, насилието и пустинните места. Всичко по-горе е успешно внедрено в Red Dead Redemption 2. Разработчиците обърнаха специално внимание на алкохола. Общо играта има 13 вида алкохолни напитки с различна сила. Всеки вид е използваем, но опияняващ с различна скорост. Ясно е, че се изисква повече бира от уискито.

Red Dead Redemption 2 има специална система за напитки с различна сила и различни стадии на опиянение. Веднага става ясно, че алкохолната съставка на играта е обширна. Независимо от това, за пълна картина на тази област трябва да знаете конкретните цифри за концентрацията на алкохол във всеки вид напитка.

Колко и какъв вид алкохол ще стане опияняващ?

Този компонент на играта, като цяло, не е необходим за използване. Много успешно го избягват през цялата игра. Въпреки това има минимум 1 история мисия, която трябва да бъде изпълнена в нетрезво състояние. Поне за тази цел си струва да знаете количеството алкохол, необходимо за „замъгляване на ума ви“.

4 нива на интоксикация

Героят винаги е в едно от четирите състояния:

  • Трезвост. Поддържа се през цялото време, докато концентрацията на алкохол в характера е до 0, 49;
  • Под степента. След пиене от 0, 5 до 0, 74 започва виене на свят;
  • Изтощение. Героят се движи с трудност и не е способен на битки. Това състояние продължава, когато количеството алкохол е от 0, 75 до 0, 99;
  • Тъмнината. То идва веднага щом количеството алкохол достигне 1.

Последната степен на опиянение - героят заспива и се събужда едва на следващия ден. За да отидете в нов ден, можете да изпиете 4 бутилки Кентъки Бурбон. Количеството други напитки се изчислява по формулата в долната част на страницата.

Количеството алкохол в алкохолните напитки

По-долу са всички значения на алкохола, открити в Дивия Запад.

Тип напиткаКолко алкохол
бира0.1
уиски0.1
Рома Гуарма0.1
Прекрасна ракия (чаша)0.1
течност джин0.1
Кентъки Бурбон в механата0.13
Гума ром0.17
ракия0.17
джин0.17
Кентъки Бурбон0.25
лунна светлина0.3
Цяла бутилка уиски0.4
Пиратски ром0.5

Формулата е изключително проста: трябва да погледнете стойност, подходяща за достатъчно опиянение на героя, и да разделите числото от таблицата в него. Като пример, за да постигнете интоксикация, трябва да изпиете 5 чаши бира. Докато състоянието се влоши, липсват още три кръга. Ако изпиете 10 чаши, ще започне нов ден. Ако по време на изчислението се получи цяло число, то трябва да бъде закръглено.

Интересни Статии