Колко струва подмяната на батерията в AirPods?

Старите AirPods вероятно няма да продължат толкова дълго, колкото преди. Батерията държи няколко пъти по-малко от живота на батерията, деклариран от производителя. Всичко се дължи на факта, че батерията губи част от капацитета си след многобройни цикли на зареждане и разреждане. Това може да се прояви под формата на бързо разреждане на слушалките, влошаване на качеството на звука или периодична загуба на връзка. За да могат слушалките да спрат да се зареждат толкова бързо, трябва да смените батерията. Това обаче е скъпа услуга, като всяка друга, предоставяна от Apple.

Гарантираното време за работа на AirPods е 1 година. Ако през това време възникне проблем, не е трудно връщането на слушалките в гаранция. Съгласно гаранционната програма е абсолютно безплатно. Кога мога да сключа неизправност? Ако AirPods едва работи един час по време на разговори, въпреки че новият модел е готов да издържи до 5 часа комуникация без презареждане. Калъфът увеличава живота на батерията с един ден.

Предимно износването на батерията не е гаранционен проблем. Служителите на сервизни центрове отказват да приемат устройства със сходни проблеми за гаранционни ремонти. Да, и това не е толкова важно, защото животът на батерията е много повече от една година, така че все още не попада под гаранцията.

Колко струва подмяната на батерията в AirPods?

Притежаването на по-стари AirPods е единственият изход - да се смени батерията. Това е доста скъпа услуга. Официалната му цена е 49 долара и това е за една слушалка. Общо подмяната на батерията ще струва 98 долара. Ако трябва да смените батерията на калъфа за зареждане, ще трябва да платите още 49 долара.

Общата сума за подмяна на всички батерии е 147 долара, след това новите оригинални батерии ще бъдат в слушалките и калъфа. Много голямо количество за връщане на слушалките в нормална работа.

Разумно ли е да ремонтирам?

Сега си струва да си спомним, че новите AirPods ще струват само малко повече - 159 долара. Оказва се, че купуването на нови слушалки е по-лесно и по-изгодно от ремонта на стари. AirPods 2 ще се появи съвсем скоро.В второто поколение слушалки ще се появят нови функции, ще се намали консумацията на енергия, животът на батерията ще се увеличи и ще се добави протокол Bluetooth 5.0. След официалното издание първото поколение трябва да стане по-евтино. Може би трябва да изчакате и да вземете AirPods по-евтино или да купите слушалки от второ поколение на същата (или малко по-голяма) цена?

За да работят новите слушалки по-дълго, трябва да ги съхранявате в калъф през тези периоди, когато не ги използвате. За да увеличите живота на батерията, по-добре е да използвате единична слушалка. По всяко време можете да вземете втора слушалка и да продължите комуникацията. Препоръчваме ви също да се въздържате от неоснователно отваряне и затваряне на калъфа, защото това изразходва такса.

Интересни Статии