Колекция от инструкции, които да помогнат за премахване на грешки, сривове, замръзвания, закъснения, проблеми и грешки в играта Planetbase

Planetbase е чисто нов симулатор на космическа колония. Всички сме свикнали с факта, че колкото по-нова е играта, толкова по-често можете да срещнете всякакви проблеми и грешки в нея. Тази статия е пълна колекция от инструкции, за да помогнете за отстраняване на грешки, сривове, замръзвания, изоставания, проблеми и грешки в играта Planetbase. Можете да премахнете някои проблеми, които вече са в процеса на четене на този материал, други ще отнемат време, за да изчакат излизането на нова версия на играта или специални лепенки от разработчиците. Ако имате някакви проблеми с Planetbase, не забравяйте да прочетете този материал докрай.

Какво трябва да направя, ако колонистите в играта Planetbase не изпълнят възложените им задачи?

Голям брой потребители съобщават точно за такъв проблем, който се появява по време на преминаването и ето как предлагаме да го отстраним. Ако колонистите не започнат работа, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали всички необходими ресурси са на разположение. Без това никой герой няма да се захване на работа. За да проверите, щракнете върху сервиза и проверете какво е необходимо за изпълнение на вашата задача и какво липсва в склада. Добавете всички липсващи ресурси, привеждайки склада в пълно съответствие с изискванията на мисията. След това намерете своите инженери. Ако над тях свети червен или жълт индикатор, това означава, че в момента те са заети и няма да могат да ви помогнат. Намерете няколко, които нямат индикатор и не забравяйте да проверите дали конструкцията не е изключена. Ако е така, включете го ръчно. Също така проверете приоритета на строителството. Тя не трябва да бъде над производствения приоритет.

Какво да направите, ако има проблеми с гладуването на характера при преминаване на Planetbase?

Съдейки по многобройните доклади, това е един от най-често срещаните проблеми в играта в момента. Временно решение е да отглеждате колкото се може повече зеленчуци. Можете също да изтеглите версията на играта 1.0.2. Все още е в процес на разработка и в бета статус, но вече е елиминирал проблема с гладуващите герои.

Какво трябва да направя, ако има проблеми с телескопа в играта Planetbase, с иконата на отсъстващия пилот, с отложени ресурси?

За решаване на подобни проблеми е пусната десетата бета версия на играта. Инсталирайте го.

Какво трябва да направя, ако имам проблеми с изграждането и свързването на няколко структури в Planetbase?

Може да се случи, че в менюто на играта ще се покаже, че можете да свържете два различни типа структури, но всъщност само такива могат да бъдат свързани. Това е проблем с потребителския интерфейс и ще бъде коригиран в бъдещите версии на играта.

Какво трябва да направя, ако колонист в играта Planetbase прехвърли извлечените ресурси в отдалечен склад?

За съжаление, този проблем все още не е отстранен и изисква издаването на специална актуализация или пластир от разработчиците на играта.

Какво става, ако големият телескоп в Planetbase продължава да работи дори със счупен захранващ кабел?

Метеоритите не могат да повредят снабдяването с енергия и вода и дивеча. Така беше замислено от разработчиците. Ако играта беше подредена по различен начин, автоматично би станала много по-сложна.

Какво става, ако играта Planetbase току-що построена или в процес на изграждане вече изисква възстановяване?

Разработчиците обявиха излизането на актуализация в близко бъдеще, която ще попречи на метеоритите да унищожат най-новите сгради или тези, които са в процес на изграждане.

Какво трябва да направя, ако има проблеми с немската локализация в Planetbase?

Инсталирайте 11-ата бета версия на играта. Елиминира всички подобни проблеми и грешки.

Какво става, ако играта Planetbase не успее да започне изграждането?

Най-вероятно причината за този проблем е, че ботът, отговорен за конструкцията, се намира вътре в основата и не може да го напусне. Това се случва, ако кесонът е без изтощение или ако няма достатъчно енергия, за да го отвори. Също така проверете приоритета на строителния бот.

Ами ако при завършване на Planetbase строителството на нови мини започва веднага с 4% прогрес?

Разработчиците на играта съобщиха, че са били уведомени за този проблем и той ще бъде поправен с пускането на 11-ата бета версия на Planetbase.

Какво трябва да направя, ако в игра на Planetbase кораб направи аварийно кацане, когато слънцето затъмнява?

Започвайки с 9-тата бета версия на играта, всички проблеми с аварийното кацане на кораби бяха премахнати. Изтеглете и инсталирайте тази или по-нова версия на играта.

Какво да направите, ако в играта Planetbase броят на убийствата сред нападателите е твърде висок?

Разработчиците търсят решение и работят за разрешаването на тази грешка.

Ако имате проблеми с играта Planetbase, която не е описана в това ръководство, не се колебайте и ги опишете в коментарите към този материал. Ще се опитаме да намерим ефективно решение и да го опишем в следващите статии. С ваша помощ ще можем да съберем по-пълен списък на съществуващите проблеми и техните решения.

Интересни Статии