Код на грешка 0x80073712 при актуализиране на Windows 10: решения

Актуализирането на Windows 10 понастоящем е изключително често срещано за всеки потребител, но кодът за грешка в актуализацията 0x80073712 може да е по този начин на пръв поглед познат процес. Можете да видите тази грешка по време на работа с Windows Update.

Съобщението за грешка не съдържа важна информация, която би помогнала да се подчертае случилото се. В тази статия обаче ще се опитаме да ви помогнем да решите този проблем. Как да поправите грешка 0x80073712? Нека да разгледаме отговора на този въпрос.

Код на грешката 0x80073712: решения

Метод номер 1 Стартирайте официалната програма за отстраняване на проблеми

За някои от вас това може да се окаже новина, но има специална помощна програма, която може да коригира проблеми, възникващи в Windows Update. Не трябва да се притеснявате за неговата надеждност, тъй като полезната програма е официална разработка на Microsoft. Използвайте връзката за изтегляне за тази помощна програма и я стартирайте.

Забележка: няма значение откъде стартирате помощната програма. Можете да го поставите например на работния плот на вашата система и да стартирате програмата.

Стартирайки помощната програма, ще видите малък прозорец с избор от няколко елемента: полезният инструмент е в състояние да елиминира други аспекти на системата, но сега имаме нужда само от един елемент. Изберете "Актуализация на Windows" и натиснете "Напред". След това просто следвайте инструкциите на екрана и кликнете върху това, което ще бъдете помолени в процеса на отстраняване на неизправности.

След като завършите помощната програма за отстраняване на проблеми с Windows Update, рестартирайте системата. Изчакайте, докато Windows бъде напълно зареден, и след това опитайте да актуализирате, за да проверите за код за грешка 0x80073712. В някои случаи този метод е напълно достатъчен за решаване на проблема, но понякога той не е достатъчен, защото трябва да прибягвате до нещо по-сложно.

Метод номер 2 Използване на помощната програма DISM

С помощта на помощната програма DISM можете да преглеждате, инсталирате, възстановявате и конфигурирате компонентите на системното изображение на Windows. Използвайки тази помощна програма, сега ще възстановим образа на вашата система, който също ще възстанови актуализацията на Windows и ще премахне грешката, която се появява там: 0x80073712.

Използването на помощната програма DISM е възможно само през командния ред, така че първо трябва да го извикате. За да направите това, натиснете клавишната комбинация Windows + S, за да изведете полето за търсене в OS. Въведете командния ред в това поле за търсене. Щракнете с десния бутон върху маркирания резултат и изберете "Изпълни като администратор" в контекстното меню.

Веднага щом пред вас се появи черният прозорец на командния ред, напишете DISM.exe / Online / Cleanup-image / Scanhealth и DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth в него, натискайки Enter след всеки от тях. Процесът на изпълнение на всяка команда може да отнеме известно време, така че се пригответе да изчакате малко.

Забележка: Препоръчваме ви също да сканирате и възстановите системните файлове, особено след като командният ред все още е отворен в момента. Въведете sfc / scannow в него и натиснете Enter. Изчакайте процеса да приключи, след което затворете командния ред и рестартирайте компютъра.

Влезте отново и проверете дали кодът за грешка 0x80073712 е коригиран в Windows 10. Повечето потребители твърдят, че именно след този метод проблемът изчезва. Ако обаче все още се чудите как да поправите грешка 0x80073712, тогава нека преминем към последния метод: възстановяване на операционната система Windows 10.

Метод номер 3 Върнете Windows 10 в първоначалното си състояние

За съжаление, ако не можете да постигнете резултат с проблема под формата на код за грешка в актуализацията 0x80073712, тогава е време да преминете към по-трудни методи. В този последен метод ще извършим такава техника като връщане на операционната система в първоначалното й състояние.

Има два вида връщания: с изтриването на лични файлове и без тяхното изтриване. Опитайте да започнете да използвате връщането, без да изтривате лични файлове. И така, щракнете върху Старт и изберете Настройки. След като отворите прозореца за настройки, отидете на раздела „Актуализация и защита“ и след това кликнете върху раздела „Възстановяване“.

След това кликнете върху бутона "Старт" в горната част на прозореца. На следващо място, просто трябва да следвате инструкциите на вашия екран. Не забравяйте да изберете връщане със запазване на лични файлове (ще трябва да изберете опцията сами). След като приключите с връщането на системата, отидете на Windows 10 Update и проверете дали това решение е работило за грешка 0x80073712. Ако не, тогава можете да прибягвате до връщане на системата с премахването на лични файлове, тъй като те могат да са в основата на проблема.

Интересни Статии