Код на грешка 01 при стартиране на играта Factorio

И така, опитахте да стартирате Факторио . Но вместо да играят, те видяха екран, който мига за няколко секунди. След това на екрана се появи следното: „Грешка Util.cpp: 49: Инициализацията не бе успешна. Код на грешката: 01 ". Може би сте започнали Факторио за първи път, или може би сте го играли дълго време и преди всичко да е работило добре. Какво да правим в такава ситуация?

Опции за решаване на проблема

Първа опция

Най-лесното е да рестартирате компютъра си. Обърнете внимание, че този метод е помогнал на повечето потребители, които са се сблъскали с грешка 01. Предимството му е не само в простотата, но и в това, че всички спестявания остават незасегнати.

Ако рестартирането не помогна, уверете се, че вашият компютър отговаря на минималните системни изисквания за Factorio, че е съвместим с него. Те, разбира се, не са много високи, но все пак трябва да обърнем внимание на това.

Минимални изисквания за Факторио:

  • Операционна система: Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista (64 бита);
  • Процесор: Двуядрен 3Ghz +;
  • RAM: 4 GB RAM;
  • Видеокарта: 512MB видео памет
  • Повече е по-добре, но е необходим минимум, за да работи всичко правилно.

Забележка: един от потребителите във форума написа, че играта работи добре, но в един момент неочаквано изскочи грешка 01. Оказа се, че Factorio по някаква причина започна да се опитва да работи върху вътрешния Intel GPU, вместо на избрания от nVidia потребител.

Не е напълно ясно как да „накараме“ играта да работи върху вече избран процесор. Така че в този случай ще трябва да използвате втория метод, който ще бъде разгледан по-късно.

Втори вариант

Опитайте да деактивирате наслагването на Steam.

Steam Overlay е интерфейс в играта, който ви позволява да получите достъп до функциите на общността на Steam, като покупки по време на игра, покани за игри, групи и приятели, скрийншоти, продажби на търговския етаж и размяна, както и много други.

Много игри използват наслагването на Steam във фонов режим и потребителите може дори да не са наясно с това. Това е необходимо за нормалната работа на функциите в играта.

Как да деактивирате наслагването на Steam?

Ако не знаете как да направите това, използвайте тази проста инструкция стъпка по стъпка.

стъпки:

  1. Отворете Steam Client
  2. Изберете Steam → Настройки → В играта (Steam → Настройки → В играта)
  3. Премахнете отметката от квадратчето до „Активиране на Steam наслагване по време на игра“

Ако нищо от горното не ви помогне и грешката е „Грешка Util.cpp: 49: Инициализацията не е успешна. Код на грешка: 01 ” продължава да се показва, ще трябва да използвате последната опция - деинсталиране и преинсталиране на играта. Ако грешката се появи веднага след инсталирането, вие не губите нищо, освен малко време. Ако след известно време грешката се появи и вече имате спестяване, което не бихте искали да загубите, ние изказваме нашите съболезнования. Вие като геймър трябва да разберете, че това се случва.

Надяваме се, че информацията в тази статия ви е помогнала да разрешите грешка 01 при стартиране на играта Factorio.

Интересни Статии