Какво трябва да направя, ако прякът на работния плот не се отвори?

Мнозина са срещнали проблем, когато прякът на работния плот не се отваря. След вирусни "атаки" всички икони работят неправилно. За да премахнете грешката във свързването на файлове, не е необходимо да носите компютъра за ремонт. Потребителят може самостоятелно да коригира ситуацията.

Ако EXE файловете не стартират (инструкции за Windows 7 и 8)

Ако иконата се отвори по необичаен начин или изобщо не реагира, тогава основната причина е невниманието. Потребителят може по грешка да настрои грешна програма, за да стартира exe файла.

Как да възстановите преките пътища?

Работещите програми се възстановяват в командния ред. Как да възобновите правилната работа на преки пътища:

 • За да стартирате мениджъра на задачи, потребителят въвежда комбинацията: Ctrl + Alt + Del;
 • в мениджъра избира „Файл“ и след това „Нова задача“;
 • думата "Cmd" се въвежда;
 • чрез натискане на „Enter“ командният ред се стартира;
 • след това въведете бележника и натиснете бутона "Enter", след което стартира стартирането на Notepad;
 • в „Бележника“ вмъкваме текста, който започва с думите: „Редактор на системния регистър на Windows“;
 • използвайте опцията „Запазване като“, в полето за типа на файла трябва да промените текстовия документ на „всички файлове“;
 • кодирането е инсталирано в Unicode, файл с разширение .reg се изпраща на диск C;
 • След това се върнете към командния ред и въведете: REG IMPORT C: \ save_name.reg .

Последни стъпки: потребителят потвърждава въвеждането на данни в регистъра. Компютърът се рестартира. След това трябва да намерите менюто "Старт" и да натиснете бутона "Изпълни" със стрелката на мишката. След въвеждане на Explorer се натиска клавиша Enter. Папката на Windows се отваря на системното устройство. След това задачата на обекта е да намери файла regedit.exe и да го стартира. Предварително деактивирайте защитата и неоторизиран достъп. В редактора на системния регистър има ключ: HKEY_Current_User / Софтуер / Класове / .exe . Той си тръгва. По същия начин потребителят унищожава ключа за secfile. Тогава редакторът на системния регистър се затваря. Компютърът може да се рестартира.

Всички преки пътища започнаха да имат разширението lnk, как да се поправят през системния регистър

В тази ситуация потребителят ще разбере: асоциациите към типовете файлове са изчезнали. Коригирането на грешката чрез системния регистър е просто. За да направите това, трябва:

 1. Отворете редактора на системния регистър. (Напомняне: потребителят прави това с права на администратор). Ще трябва да кликнете върху "Старт", след което да въведете командата regedit.
 2. Не правете погрешни манипулации. Задачата на човека е да намери HKEY_Current_User / Софтуер / Класове / .exe . Този ключ се изтрива чрез подраздела User Choise . Как да го премахнете: като кликнете върху десния бутон на мишката.
 3. Рестартирайте компютъра.

Стартиране на работния плот от задачи за изпращане

Ако, когато включите компютъра, потребителят вижда черен екран и показалец на мишката (стрелка), тогава основният проблем е вирусът.

Обърнете внимание! Антивирусите премахват разрушителните програми. Променените параметри в регистъра остават. Те пречат на компютъра да се стартира.

Редактиране на регистъра за възстановяване на работния плот

Как точно да редактирате системния регистър за възстановяване на работния плот:

 • да натиснете комбинация: Ctrl + Alt + Del - след това ще се появи „Меню“ или мениджър на задачи;
 • в горния ляв ъгъл на диспечера на задачите можете да изберете опцията „Файл“;
 • потребителят кликва върху реда "Нова задача (завършена)";
 • regedit се въвежда в диалоговия прозорец;
 • щракнете върху „Ок“;
 • потребителят влиза в редактора на системния регистър: в списъка с опции отляво отворете клона HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ WindowsNT \ CurrentVersion \ Winlogon.

Какво още трябва да се направи : погледнете параметъра на низа Shell Ако е указано „explor.exe“, няма да се изискват допълнителни промени. Ако Shell отсъства, тогава потребителят коригира ситуацията: кликнете с десния бутон на мишката върху празна зона на редактора на системния регистър (дясна половина), след това опцията „Създаване на параметър за низ“.

Необходимо е да проверите същия клон на системния регистър в HCEY_Current_User. Не трябва да има посочените по-горе параметри.

Последната стъпка е да натиснете Ctrl + Alt + Del. След това можете да рестартирате компютъра. Следващия път, когато влезете, човек няма да трябва да решава проблема как да отвори пряк път на работния плот, ако той не се отвори .

Клавишните комбинации спряха да работят за мен, защо?

Ако прекият път спря да работи на новото устройство, тогава не се притеснявайте. Проблемът не е в работата на системата, а в човешката грешка.

Прехвърлянето на преки пътища към друг компютър е грешка за начинаещите потребители. Някои копират прекия път на USB флаш устройство. Впоследствие те преместват този елемент на новия компютър. Неопитни потребители забравят: преките пътища не са самостоятелни програми. Иконата е указател към системата. Самите програми се съхраняват на диск.

Важно! Ако потребителят прехвърли иконата на друг компютър, тогава прякът ще бъде безполезен. На диска няма програми на посоченото място, което лицето поиска.

Какво да направя, ако революцията у дома не започне от пряк път? Необходимо е да изтеглите инсталатора на тази програма от официалния сайт - проблемът ще изчезне.

Клавишните комбинации не работят в Windows 7? Всички етикети изглеждат ли еднакви? Решете проблема бързо.

Причини защо една програма отваря няколко преки пътища:

 • потребителят е задал отваряне по подразбиране за конкретен файл;
 • работата на системата беше променена от вирус.

Какво трябва да направя, ако компютърната игра не се стартира, когато щракна върху пряк път? Преценете степента на промяна в системата. Втората стъпка е "разсекретяване" на значките. Субектът извършва 3 действия:

 1. В контекстното меню на работния плот потребителят намира реда "Персонализация".
 2. В прозореца, който се показва, изберете "Промяна на иконите на работния плот."
 3. В нов прозорец човек тиква до компонентите, от които се нуждае. Натискането на „OK“ потвърждава промените.

Ако компютърът е оцелял срещу вирусна атака, иконите може да не се появят след стъпките, описани по-горе. Ако стартирането на файла Explorerr.exe е нарушено, потребителят прибягва до „връщане“. Това е името на Windows, който се връща към скорошно ангажирано състояние. Ако иконите не са разпознаваеми, струва си да се върнете назад към датата, когато са функционирали нормално.

Преминавайки през „Старт“ до „Стартиране на възстановяването на системата“, щракнете върху „Напред“. Появява се датата на последната работна точка на системата. Настъпват ранни дати за възстановяване. След като избра желания ден, лицето ще натисне бутона „Напред“, след което ще потвърди съгласието да върне системата обратно. Компютърът ще се рестартира, след което ще работи както обикновено.

Вирус на флаш устройство - папките са станали преки пътища! Решението!

Когато прякът на самото флаш устройство е създаден на флаш устройството и той не се отваря дълго време, има една причина: устройството е заразено със злонамерен софтуер. Не е необходимо да го отказвате и да посещавате компютърния майстор. Необходимо е да почистите данните, като използвате антивирус (например Dr.Web). Втората възможност за лечение на устройството е да намери и неутрализира злонамерения файл ръчно.

За Windows 7 алгоритъмът за премахване на вируса включва извършване на 5 действия:

 1. Намерете контролния панел чрез бутона "Старт".
 2. След това отидете на „Опции на папката“ и „Раздел“. Преглед “.
 3. След това можете да видите съдържанието на медията. Потребителят ще намери много икони в папката.
 4. Свойствата на всяка икона се отварят. Трябва внимателно да погледнете стойностите, отразени в полето "Цел". Човек ще види дълъг ред в полето, състоящ се от букви и цифрови комбинации.
 5. Задачата на потребителя е да разгледа всички папки и файлове, които преди това са били скрити. Вирусите се „крият“ на дискове под формата на exe файлове, те трябва да бъдат премахнати.

Какво да направите, ако прякът път не се отвори (на подвижен носител):

 • командният ред се отваря (това се прави само с права на администратор);
 • въведете командите в прозореца: cd / df: /;
 • след набиране на всяка комбинация се натиска клавиша „Enter“;
 • в дадената команда “f” се въвежда буквата на устройството, присвоена на носителя: attrib –s - h / d / s.

Благодарение на екипа всички данни на флаш устройството стават отворени. Човек вижда атрибутите S (Система) и H (скрито) за всички папки в директорията. Появява се информация за прикачените файлове.

Как да осигурим компютърната сигурност?

За да се гарантира, че ситуациите престават да бъдат част от работата, когато браузърът Opera не се стартира от пряк път, потребителите защитават своите компютри от заплахи.

 1. Използване на защитна стена. Това устройство проверява информация, която идва от Интернет. Защитната стена не позволява на хакери и вируси да имат достъп до лаптопа.
 2. Антивирусен софтуер.
 3. Приложение на антишпионски приложения.
 4. Актуализация на Windows Системата се опростява чрез инсталиране на актуализации. Windows редовно ги проверява за компютъра.

Настройките за сигурност се управляват лесно чрез Центъра за поддръжка. Той управлява настройките на защитната стена, антивирусните програми, предоставя на потребителя връзки към ресурси, където има инструменти за отстраняване на проблеми.

Какво става, ако прякът път не се отвори?

Ако човек не използва безмислено програми за отваряне на неподходящи файлове, вероятността от неизправности ще бъде намалена. Така че по всяко време можете да отворите иконите на работния плот, потребителите инсталират нови версии на антивирусен софтуер на компютрите.

Интересни Статии