Какво приложение за разпознаване на музика?

Всички хора веднъж се натъкнаха на факта, че сте чували каквато и да е музика, но не знаехте името му. Естествено, без име намирането на песен е почти невъзможно.

В наше време обаче такъв проблем вече не е толкова актуален, да речем, както преди десет години. Има много услуги онлайн, които ви помагат да намерите песента, от която се нуждаете. Нека сега разгледаме най-интересните от тях.

Аудио таг

Доста проста услуга за разпознаване на музика. Базата им съдържа няколко милиона песни от различни жанрове. Един прост и интуитивен интерфейс няма да ви създаде абсолютно никакви проблеми.

Можете да търсите песен, от която се нуждаете, по два начина:

  • Използване на файл.
  • Използване на връзката.

Услугата извършва търсенето доста бързо. Това отнема само около 20 секунди. Всичко, от което се нуждаете, е да имате качествен файл, когато го качвате в услугата.

Въпреки че сайтът на търсачката за музика е англоезичен, не е необходимо да имате специални познания по английски език. Всичко е просто и ясно.

Магически MP3 Tagger

Друга услуга за разпознаване на музика, но само под формата на помощна програма, инсталирана на компютър. Тази услуга е създадена за извършване на локално и глобално търсене на файлове в мрежата.

Дори и да не успеете да намерите необходимата песен, използвайки собствените си сили, програмата ще използва силите на базата данни MusicBrainz. В тази база данни има огромни колекции от песни и те са абсолютно безплатни.

За разлика от предишния ресурс, тази услуга не използва целия файл, а по-скоро гласове, създадени от помощната програма. Използвайки този метод, шансът да намерите песен достига 97%.

Освен това, ако искате да знаете жанра на парчето, ще трябва да въведете необходимите данни. Трябва обаче да се предупреди, че помощната програма не разбира много добре руски език.

За да започнете да използвате тази програма, просто трябва да изтеглите инсталатора, който тежи само 5 Mb.

Shazam

Услугите на тази услуга са най-популярни сред потребителите на Android, IOS и Windows Phone. Печели популярността си благодарение на хубавия си интерфейс и удобния метод за разпознаване. Всичко, което трябва да направите, е да приведете устройството в звука, който се създава. Можете дори просто да изпеете песен за помощната програма, но шансовете да я намерите след това падат.

Струва си да предупредите, че не трябва да приближавате микрофона на устройството твърде близо до източника на звук. Това може да доведе до различни проблеми с разпознаването.

Помощната програма може да работи с точност от около 90%. След успешното локализиране на песента ще видите името на годината на издаване, изпълнителя и връзката към YouTube.

Всичко по-горе се отнася за положителните страни на полезността. Сега да преминем към недостатъците. Тази услуга е безплатна. Тази версия обаче може да търси песни само пет пъти месечно. Също така, голямо количество реклама.

SoundHound

Честно казано, тази полезна програма е почти идентична с горната услуга Shazam. Това може да се види както в качеството, така и в скоростта на определяне на песни. Има обаче някои разлики между тях.

Ако искате да намерите песен на руски с тази услуга, можете да забравите за нея. Очевидно базата данни на това приложение няма руско-езикови песни.

Като компенсация за липсата на руски теми, програмата може да намери дори най-редките песни, които могат да съществуват. Услугата работи точно като другите: ние подвеждаме микрофона към източника на звук и програмата определя песента.

Можете също така просто да напишете ред от записа в желания раздел и да кликнете върху търсене.

Програмата има две версии: Безплатна и пълна. Практически няма разлика между тях. Въпреки това, както винаги, безплатната версия е пълна с реклама.

Търсене на звук за Google Play

Последно в списъка на разпознавачите на музика и най-необичайните от тях. Всъщност тази услуга не е полезна. Това е джаджа за Android. Тази услуга може да бъде зададена на работния плот или дори на заключения екран.

Точността на разпознаване на сървърите на Google варира от 85% до 92%. Този факт се дължи на факта, че джаджата не може да прави разлика между оригинални песни и техните ремикси. Интерфейсът е невероятно прост: съдържа само един бутон.

Интересни Статии