Какво представлява "CX_FREEZE Fatal Error" и как да го поправим?

„CX_FREEZE Fatal Error“ е доста неприятна грешка, която напоследък все повече и по-често досажда потребителите на различни версии на Windows. Тази грешка се появява в напълно различни ситуации: когато кликнете върху бутона Cortana, когато отворите играта или дори в случаен момент.

Какво причинява "CX_FREEZE фатална грешка"?

 • Остарели драйвери за графични карти. Най-честата причина за появата на „CX_FREEZE Fatal Error“ е остарял драйвер за видеокартата. В повечето случаи този проблем възниква в момент, когато някое интензивно ресурсно приложение няма достъп до необходимите файлове в системата.
 • Повредени файлове на играта. Ако тази грешка се появи в Steam игра, тогава проблемът може да е в повредените файлове на тази игра. Някои потребители твърдят, че са успели да се отърват от CX_FREEZE Fatal Error чрез просто преинсталиране на играта.
 • Повредени файлове с теми за помощ на Autodesk. Ако сте срещнали тази грешка, докато използвате Autodesk, тогава файловете с темите за помощ на програмата вероятно са повредени. Можете да коригирате ситуацията, като изтриете папката Streamer и зададете функцията за актуализиране на Autodesk да изтегли и инсталира ново копие следващия път, когато се стартира.

Методи за решение "CX_FREEZE Fatal Error"

За щастие има три надеждни метода за решаване на този проблем, които няма да отнемат много време за завършване. Нека ги разгледаме.

Метод №1 Актуализиране на драйвер за видеокарта

Първото нещо, което трябва да опитате, когато се появи „CX_FREEZE Fatal Error“, е да актуализирате драйвера за вашия графичен ускорител. Според някои потребители подобна грешка възниква в случаите, когато приложението, използващо ресурси, не може да получи достъп до необходимите файлове, за да завърши необходимия процес. Обикновено това се дължи на остарял драйвер за видеокартата.

Направете следното:

 1. натиснете комбинацията от Windows + R;
 2. напишете „devmgmt.msc” и натиснете Enter;
 3. разширете секцията "Видео адаптери";
 4. щракнете с десния бутон върху името на видеокартата и изберете „Актуализиране на драйвера“;
 5. изберете „Автоматично търсене на актуализирани драйвери“;
 6. Изчакайте процеса на инсталиране да приключи.

Windows успя ли да открие новата версия на драйвера и да я инсталира? Проверете дали „CX_FREEZE Fatal Error“ е коригирана и ако не, продължете напред.

Метод № 2 Преинсталиране на играта (само на Steam)

Според потребителските доклади, повредите в файловете за Steam игра понякога могат да причинят появата на „CX_FREEZE Fatal Error“. Станете жертва на този проблем, опитвайки се да играете какво в Steam? Можете да опитате да коригирате ситуацията, както следва:

 1. отворете Steam и отидете в библиотеката си с игри;
 2. намерете играта, чието стартиране причинява въпросната грешка и щракнете с десния бутон върху нея;
 3. изберете „Изтриване“ и след това отново „Изтрий“, за да потвърдите намеренията си;
 4. след деинсталиране на играта рестартирайте клиента Steam;
 5. отидете в библиотеката и инсталирайте отново отдалечената игра.

Опитайте да стартирате играта, която доведе до появата на „CX_FREEZE Fatal Error“ и проверете дали проблемът е решен.

Метод №3 Възстановяване на повредени / липсващи файлове за помощ на Autodesk

Следният метод е подходящ за всички потребители, които срещат „CX_FREEZE Fatal Error“ по време на работа с програма като Autodesk. Направете следното:

 • натиснете Windows + R;
 • напишете командата "% APPLOCALDATA% \ Autodesk \ webdeploy \ meta \ streamer" (без кавички) и натиснете Enter;
 • изтрийте папката, наречена "Streamer";
 • рестартирайте компютъра си и отворете помощната програма за актуализиране на Autodesk;
 • опитайте отново да стартирате приложението Autodesk.

Процесът на актуализиране на Autodesk трябваше да замени липсващи и повредени файлове. Проверете дали проблемът „CX_FREEZE Fatal Error“ е отстранен.

Интересни Статии