Какво означава грешка com.google.process.location и как да я поправите?

Първият път, когато срещнете грешка в com.google.process.location, това може да ви изненада доста. Факт е, че подобна грешка се появява спонтанно, независимо в кое приложение в момента се намирате и какви фонови процеси работят на вашето устройство. Съобщение, че "процесът на com.google.process.location е спрян" ще се появи върху всички прозорци на вашето устройство и след това съобщение ще продължи да се появява редовно, създавайки много дискомфорт при използване на смартфон или таблет. В тази инструкция ще ви кажем как да премахнете подобна грешка и какво да направите, ако появата й внезапно се появи отново в бъдеще.

Какво точно е причинило тази грешка, не успяхме да разберем, тъй като почти всички потребители я имат при различни обстоятелства. Самият Google не дава конкретни обяснения за тази грешка. Ето защо трябваше сам да търся начин да отстраня този проблем. По-долу описваме подробно как да разрешим грешката "процесът com.google.process.location е спрян."

Как да се отървете от съобщението за грешка в com.google.process.location?

На първо място, препоръчваме ви да активирате всички програми, които са били деактивирани по време на грешката по една или друга причина. В повечето случаи това може да помогне. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

 • Отворете Настройките на устройството си и отидете в категорията Приложения.
 • Отидете на раздела Disabled, за да видите всички приложения и процеси, които в момента са деактивирани.
 • Опитайте да активирате инвалидни приложения и помощни програми и след това рестартирайте устройството.

Ако този метод е неефективен във вашия конкретен случай, изпълнете следните стъпки:

 • Отидете на Приложения в Настройките на вашето устройство.
 • Отворете пълния списък с приложения и намерете google.process.location сред тях.
 • Отворете страницата със свойствата и щракнете върху бутона Изчисти кеша.
 • След това препоръчваме да рестартирате вашия смартфон или таблет.

Има ситуации, при които вторият метод също не помага. В този случай трябва да преминете към последния и най-радикален метод. Той ще бъде полезен във всеки случай и ще даде положителен резултат, но тъй като включва пълно изтриване на данните, горещо препоръчваме да направите пълно резервно копие, преди да продължите с неговото прилагане.

Архивирайте всички важни данни, файлове и папки, както и данни, които могат да се съхраняват в приложенията. Копирайте ги на външен носител, тъй като картата с памет на вашето устройство ще бъде изтрита.

Контакти, календари и бележки могат да бъдат синхронизирани с вашия акаунт в Goolge. Проверете дали всички необходими отметки са зададени в настройките за синхронизация.

След това направете следното:

 • Отворете Настройки на устройството.
 • В самия край на списъка с категории настройки, потърсете резервно копие и нулиране.
 • Натиснете бутона Reset Settings и изчакайте устройството да се рестартира напълно и да се включи отново.
 • След възстановяване на всички данни от архивирането и инсталиране на приложения от Google Play.

Интересни Статии