Какво означава APPCRASH при започване на игри и как да се отървете от външния му вид

Когато стартирате нова инсталирана програма или игра, може да срещнете моментално прекратяване на работата им. Въпреки факта, че множество други игри и програми на вашия компютър с Windows могат да работят без проблеми, новоинсталираните могат да се държат по този начин. Ако погледнете раздела Подробности за проблема, можете да видите много странно и неочевидно име на грешка APPCRASH. Какво означава това и как да поправим грешката в appcrash, която ще обхванем в тази статия.

Какво причинява грешката в APPCRASH

Тъй като името APPCRASH е много общо, очевидно е, че служи за обозначаване не на една, а на редица грешки при стартиране на игри в Windows. Сред тях може да има проблеми както от софтуерен, така и от "железен" характер. Самият Windows, за съжаление, няма да ни помогне при появата на такава грешка и няма да предостави по-подробна информация. Ето защо, ако все още срещнете грешка в APPCRASH при започване на игри, препоръчваме ви да прочетете този материал докрай и да опитате не един, а няколко метода, описани по-долу. Възможно е грешката APPCRASH да е била задействана от няколко фактора едновременно и стартирането на конкретни игри да не е възможно, докато не елиминирате всички тези фактори.

Как да коригира APPCRASH грешка

Една от причините за появата на APPCRASH грешка след първото стартиране на игри може да не е най-новият софтуер. Това се отнася преди всичко за драйверите, инсталирани във вашата система. За да се отървете от грешката APPCRASH в Windows, препоръчваме ви да проверите за актуализации на драйвери на уебсайта на производителите на вашите компютърни компоненти. Ако съществуват по-нови софтуерни версии, препоръчваме да ги изтеглите и инсталирате. Също така ще изясним, че не само драйверът за видеокарта може да повлияе на появата на APPCRASH грешка и проблеми с стартирането на игри, както погрешно смятат голям брой потребители на Windows. Ето защо препоръчваме да проверите за актуализации на драйвери за всички компоненти на компютъра.

Всички потребители на Windows са наясно, че е необходимо определено количество допълнителен софтуер за стартиране на игри и програми, свързани с графика. Не най-актуалните му версии или просто пълно отсъствие в системата също могат да причинят APPCRASH грешка. Препоръчваме да проверите наличието на следния софтуер в системата и, ако е необходимо, да го актуализирате до най-новите версии:

  • DirectX
  • рамка
  • PhysX

Ако говорим за проблеми с хардуера, тогава най-често грешката APPCRASH се появява на наскоро сглобени и все още непроверени конфигурации. В този случай можете да препоръчате да опитате първо предходните параграфи на тази инструкция, описани по-горе (актуализиране на драйвери и инсталиране на допълнителен софтуер) и едва след това, опитайте да стартирате играта, която докладва за грешка. Ако проблемът продължава, струва си да опитате да стартирате игра, която е тествана на други компютри и определено работи. Ако стартирането му е блокирано, най-вероятно проблемът е в един от компонентите на компютъра. Неизправност или несъвместимост с други елементи. В този случай трябва незабавно да се свържете с продавача или в сервизния център.

Интересни Статии