Какво е sqlite.dll?

Sqlite.dll е динамична библиотека, която съдържа основната функционалност на компактната вградена система за управление на бази данни SQLite. Подобна СУБД е невероятно широко разпространена и се използва в огромно разнообразие от всякакъв вид софтуер, например в имейл клиенти, месинджъри, мултимедийни плейъри, гледачи на изображения, телефонни директории и др. и т.н.

SQLite е публична сфера - поне тя стана такава през 2005 г. - и много разработчици по света могат да я използват в своите проекти. Базата данни е перфектно компилирана самостоятелно, но можете да прибегнете до вече компилираната версия, която се появява точно под формата на файл sqlite.dll.

Ако също сте разработчик и искате да се запознаете с материалите на SQLite, както и да получите достъп до различни вариации на кода му, тогава можете да използвате следната връзка:

  • //sqlite.org

Тук ще можете да получите достъп до отлично написани материали на тази СУБД (разбира се, на английски език) и секцията за изтегляне, където ще намерите компилирани SQLite двоични пакети за различни платформи, изходния код на СУБД под формата на обединение, т.е. sqlite3.h файл в C и др.

Добре, ако не знаехте какво е sqlite.dll, тогава към този момент вероятно вече сте разбрали. Независимо от това, все още трябва да разгледаме друг доста важен въпрос: какво да направя, ако грешка за отсъствието на файл sqlite.dll се срине при стартиране на този или онзи софтуер?

Е, ако срещнете подобна грешка, тогава като правило има два начина да я поправите.

  • Рестартирайте компютъра. В някои случаи тази грешка е елементарна грешка, която се третира чрез рестартиране на компютъра.
  • Преинсталирайте софтуера. Тук всичко е просто: библиотеката sqlite.dll присъства в работещия софтуер. За да го върнете на мястото си, просто прибягвайте до обикновена преинсталация на софтуера.

Преинсталирането и рестартирането - работи в повечето случаи. Е, ако все пак получите грешка за отсъствието на sqlite.dll, опитайте се да проверите карантината на вашия антивирус, който вече е налице. Малко вероятно е той да е прекалено горещ за тази библиотека, но антивирусният софтуер понякога може да настрои топлината.

Надяваме се този материал да ви е помогнал да разберете какво представлява sqlite.dll.

Интересни Статии