Какво е AMD PowerPlay технология?

AMD PowerPlay е технология за управление на енергията, която предоставя функции с висока производителност, когато е необходимо, и икономия на енергия, когато GPU се използва рядко. Страницата PowerPlay ви позволява да контролирате консумацията на енергия на графичните процесори, осигурявайки по-добра производителност или по-дълъг живот на батерията или балансирайки тези две опции.

В някои системи тази страница може да се използва за включване и конфигуриране на технологията Vari-Bright ™, която оптимизира яркостта на екрана на лаптоп компютър за намаляване на консумацията на енергия, както и други параметри, които удължават живота на батерията.

Страницата PowerPlay е в групата с опции за захранване в стандартния или разширения изглед.

AMD PowerPlay ™ Конфигурация на технологията

Използвайки AMD PowerPlay технологията, можете да контролирате баланса на производителността на графичния процесор и живота на батерията на вашия лаптоп. Можете да оптимизирате вашия лаптоп по отношение на подобрената графична производителност, по-дългия живот на батерията или баланса между тези два параметъра.

 1. В стандартния или разширения изглед отидете на страницата Power> PowerPlay.
 2. Изберете желаната настройка за следните захранвания:
  • Свързан - Показва настройката, която искате да използвате, когато лаптопът е свързан към източник на захранване (AC).
  • Батерия - указва възможността да се използва, когато лаптопът работи на батерия (DC).
 3. Щракнете върху бутона Прилагане.

Включете и конфигурирайте вашата технология Vari-Bright ™

Технологията Vari-Bright се използва за автоматично оптимизиране на яркостта на екрана на лаптоп, за да се намали консумацията на енергия. Когато Vari-Bright е включен, той непрекъснато следи изображения на екрана на дисплея. Ако е възможно, яркостта на екрана намалява и се компенсира с увеличаване на нивото на гама. Това намалява консумацията на енергия в системата, като същевременно осигурява достатъчна яркост на екрана по всяко време.

За повечето графични карти AMD автоматичният контрол на яркостта, използващ технологията Vari-Bright, е прогресивен. Ако на екрана преобладава белият цвят (например при използване на Notepad или Microsoft® Word), първоначалната му яркост също се възстановява, така че да не изглежда прекалено скучна.

Забележка: Технологията Vari-Bright и нейните функции не са налични във всички системи.
 1. В стандартния или разширения изглед отидете на страницата Power> PowerPlay.
 2. Поставете отметка в квадратчето Enable Vari-Bright.
 3. Ако е възможно, щракнете върху плъзгача Vari-Bright и го задайте на желаната позиция, за да балансирате качеството на изображението с консумацията на енергия. Плъзнете плъзгача към етикета „Максимално качество“, за да намалите количеството намаление на яркостта. Плъзнете плъзгача към етикета Max. живот на батерията за постигане на обратен ефект.
 4. Щракнете върху бутона Прилагане.

Активиране на намаляването на скоростта на опресняване

AMD PowerPlay ™ технологията се използва за автоматично намаляване на скоростта на опресняване на LCD дисплея, за да се намали консумацията на енергия на лаптопа. Тази функция не трябва да влияе на качеството на изображението и е достъпна само за дисплеи, които поддържат множество скорости на опресняване.

Забележка: Тази функция не е налична във всички системи.

 1. В стандартния или разширения изглед отидете на страницата Power> PowerPlay.
 2. Поставете отметка в квадратчето Разрешаване на намалената честота на опресняване на екрана, ако има такова.
 3. Щракнете върху бутона Прилагане.

Интересни Статии