Какво да правя с грешката "Ненадежден системен файл (C: \ Windows \ System32 \ ...)"?

По време на стартирането на различни игри може да се появи критична грешка, при която прозорецът се затваря веднага. Крит е придружен от известието " Ненадежден системен файл (C: \ Windows \ System32 \ ...) ". В по-голямата част от случаите причината е отказ или неизправност на приложението против измама - EasyAntiCheat. Друг проблем може да бъде причинен от нарушаването на целостта на системните файлове на Windows. Сега за всичко по-подробно.

Причини за провала

Самото съобщение не удвоява намека за същността на проблема. В превод се казва: „Подозрителен системен файл.“ След този запис обикновено се посочва връзка към местоположението на файла по пътя C: \ Windows \ System32. Естествено, съобщението предава и името на съмнителния файл.

Най-често потребителите имат проблеми със следните dll файлове:

 • apphelp;
 • aticfx64;
 • avifil32;
 • dwmapi;
 • нормализира;
 • safeips64;
 • vcruntime140;
 • wldap32 и други.

За да опишете проблема по-ясно, по-добре е да го кажете - EasyAntiCheat откри повреда в системния файл (не непременно един от горните). Приложението за защита на измама на Valve открива проблеми с интегритета на файловете, което поставя под съмнение. Програмата губи доверие в определен файл, поради което се появява грешката "Ненадежден системен файл ...".

Основните причини за неуспеха:

 • Повреда на системните файлове поради антивирус, вирус или повреда на секторите на диска;
 • Неправилна работа на приложението EasyAntiCheat;
 • Услугата EasyAntiCheat е блокирана или изключена.

Коригирането на изброените причини за грешката ще помогне да се коригира последствието - сривът от играта.

Проверка на целостта на системата

Windows има предварително инсталирана помощна програма, наречена sfc, която автоматично проверява целостта на системните файлове. Ако открие някакви неизправности или повреди, тя автоматично ще ги отстрани. За да стартирате функцията, трябва да използвате конзолата (RMB при старт и кликнете върху "Команден ред"). В прозореца, който се показва, поставете sfc / scannow и натиснете бутона Enter.

Нищо повече не е необходимо от потребителя, просто изчакайте процедурата да завърши и рестартирайте компютъра. Като алтернатива на функцията sfc има DISM. Има смисъл да го използвате, ако по време на сканирането през sfc е имало повреди. Командата към конзолата е DISM.exe / онлайн / почистване-изображение / възстановяване на здравето.

Проверка на състоянието на услугата EasyAntiCheat

Задачата на потребителя е да се увери, че услугата е активна.

репетиция:

 1. Натиснете Win + R, поставете services.msc и щракнете върху Enter.
 2. Сред списъка на наличните услуги, които трябва да намерите EasyAntiCheat.
 3. Щракнете двукратно върху услугата и заменете „Тип стартиране“ с „Автоматично“.

 4. Рестартирайте услугата.

Временно изключване на защитни средства

Уверете се, че антивирусният софтуер и защитната стена не блокират нормалната работа на приложението EasyAntiCheat. За целта временно изключете антивируса с защитна стена и проверете дали играта работи.

Изтрийте файловете EasyAntiCheat

Същността на метода е да отидете в директорията с играта и да изтриете директорията с името "EasyAntiCheat" вътре в нея. Веднага след изтриването на папката, трябва да опитате да стартирате играта.

Важно! Изтриването може да не работи, вместо него често се появява съобщение - папката се използва. За да го изключите от работа, струва си да рестартирате компютъра и да не стартирате играта, докато директорията не бъде изтрита.

Преинсталирайте EasyAntiCheat

Доста често преинсталирането на помощната програма против мамят EasyAntiCheat помага.

Какво да правя:

 1. Отворете директорията с играта и отидете в секцията с кошчета.
 2. Намерете и отворете папката EasyAntiCheat тук.
 3. Стартирайте инсталационния файл EasyAntiCheat_Setup.exe.

Нулиране на мрежовия протокол

Всичко е изключително просто:

 1. Направете RMB при старт и изберете "Команден ред (администратор)".
 2. Вмъкнете запис за нулиране на netsh winsock.

 3. Натиснете клавиша Enter и изчакайте процедурата да приключи.

Сканиране за вируси

Повреда на важни за системата файлове може да възникне поради наличието на злонамерен код в Windows. Зловредните програми могат да променят файлове, което ги прави неизползваеми. За да премахнете вирусите, трябва да използвате скенери AdwCleaner или Dr.Web.

Вече грешката "Ненадежден системен файл (C: \ Windows \ System32 \ ...)" може да се счита за победена. Един от предишните методи беше да се отстрани проблемът с неправилна операция срещу измама или корупция във файла. Сега играта трябва да работи правилно и стабилно.

Интересни Статии