Какво да направите, когато играта Just Cause 2 не започне?

След двукратно щракване върху иконата “Just Cause 2” играта не започва. Появява се черен екран и тогава нищо не се случва. Проблемът не се дължи на слаба компютърна конфигурация. Тя може да възникне в най-мощната система. Ако следвате процеса на стартиране на играта в „Диспечер на задачите“, ще забележите, че съответната услуга за стартиране се отваря за няколко секунди и след това се затваря. За да изчезне черният екран след неуспешен старт, трябва да задържите клавишната комбинация „Ctrl + Alt + Delete“ . След това ще се появи предупреждението „Просто причина 2 не работи“.

причини

За съжаление, няма фактор, който недвусмислено да е виновникът на проблема.

Методи за отстраняване на проблеми

Струва си да опитате последователно да изпълнявате следните стъпки. След всяко се препоръчва да рестартирате компютъра.

  1. Преинсталиране на играта. Ако преди е била използвана нелегална версия, тогава трябва да инсталирате лиценз. При липса на такова - инсталирайте поредното издание на пиратската версия.
  2. Проверка на кеша на Steam. Отворете клиента и намерете в библиотеката „Просто причина 2”. Щракнете с десния бутон върху „Свойства“, след това „Локални файлове“ и „Проверете целостта на кеша ...“. След това ще започне проверка, в края на която ще се появи съобщение за резултатите.
  3. Проверете за липсата на символи на кирилица в адреса на папката, в която е инсталирана играта. Няма нужда да инсталирате „Just Cause 2“ в директория, наречена „Games“, за разлика от папката „Igry“.
  4. Активиране на съвместимост с по-стари версии на ОС. Необходимо е да отворите папката с инсталираната игра и да намерите стартовия панел - файла „just why2.exe“ . Щракнете с десния бутон върху „Properties“, след това „Съвместимост“. В този прозорец поставете отметка до „Стартиране на програмата в режим ...“. Малко по-долу в падащия ред изберете "Windows XP Service Pack 2" . След това отидете на Steam, щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на играта "Properties" и след "Задаване на параметри на стартиране" и въведете в появилия се ред: "/ dxadapter = 0" . Ако това не помогне, опитайте се да активирате съвместимост с други версии на Windows.
  5. Актуализация на драйвери. Това се отнася за цялото оборудване, инсталирано в компютъра, както и за DirectX.
  6. Проверете спазването на минималните изисквания на играта. Просто проверете данните на тази страница.

резултат

  1. Причината за неизправността най-често е повредата на файловете за игри.
  2. Преинсталирането на играта е най-надеждният начин за отстраняване на проблема.
  3. Ако преинсталирането не помогна, тогава е за предпочитане да стартирате играта в режим на съвместимост с по-стари версии на Windows.

Интересни Статии