Какво да направите, ако в Windows се появи грешка 0xc00000ba и блокира стартирането на игри и програми?

След инсталиране на игри и програми, изтеглени от Интернет, при опит да ги стартирате може да възникне грешка 0xc00000ba. Понякога това може да се наблюдава при използване на системни програми на Windows. След появата на тази грешка работата на стартираните приложения автоматично се прекратява и по-нататъшната работа с тях става невъзможна. По-долу описваме няколко начина за разрешаване на грешката 0xc00000ba и причините за нейното възникване.

Какво причинява грешката 0xc00000ba

Причините за появата на подобен проблем при стартиране на игри и програми се крият в липсата на някои системни компоненти, необходими за правилната им работа. Тъй като определени системни библиотеки се използват за разработване и създаване на всички игри и програми, те също са необходими за стартиране. Ако те не се намерят във вашата система или са много остарели, можете да видите грешката 0xc00000ba. Най-често подобен проблем се наблюдава при игри, изтеглени от мрежата, тъй като някои DirectX библиотеки са изрязани от тях.

Как да се отървете от грешка 0xc00000ba

Метод №1

Следвайте тази връзка към официалния уебсайт на Microsoft, за да изтеглите уеб инсталатора на DirectX.

Моля, обърнете внимание, че този пакет се разпространява безплатно и съдържа всички съответни понастоящем библиотеки, необходими за игри и програми. Препоръчваме да го използвате за инсталиране и актуализиране на DirectX във вашата система, без да прибягвате до услугите на съмнителни сайтове, които предлагат да изтегляте отделни компоненти на DirectX отделно или да извършвате плащания, транзакции или да изпращате SMS.

Метод №2

Ако наблюдавате грешка 0xc00000ba при отваряне на системни приложения, вероятно е настъпили промени в системния регистър, които нарушават работата на отделни системни компоненти.

  • Натиснете Win + R на клавиатурата си.
  • В прозореца на системата, който се отваря, въведете командата rstrui.exe и кликнете върху бутона OK.
  • След стартиране на програмата и настройките за възстановяване на файлове на Windows щракнете върху Напред.
  • Внимателно четене на подканите, изберете една от предложените точки за възстановяване (изберете момента, в който грешката не е възникнала. Не избирайте точки за възстановяване, които са твърде стари, тъй като рискувате да загубите голяма част от вашите промени, настройки и системни параметри). Щракнете върху Напред.
  • Изчакайте, докато възстановите системните настройки до състоянието на избраната точка и рестартирайте компютъра.

След включване грешката 0xc00000ba ще престане да напомня за себе си.

Метод №3

В някои случаи може да откриете, че системата за създаване на точка за възстановяване е деактивирана и вторият метод просто не е възможен. В този случай може да се окаже на помощ система, сканираща системни файлове и възстановяване чрез Интернет.

  • Натиснете Win + R на клавиатурата си.
  • В малкия прозорец на системата въведете командата cmd.
  • В командния ред на Windows, където трябва да въведете и потвърдите командата sfc / scannow.

Тази команда инициира сканиране на файлове на Windows. Повредени, счупени или липсващи файлове, те ще бъдат възстановени до първоначалното им състояние автоматично. Такова сканиране може да отнеме от няколко минути до час.

Интересни Статии