Какво да направите, ако Stardew Valley не започне

Много играчи се интересуват от необичайното поведение на играта Stardew Valley. След като щракнете върху него, нищо не се случва, дори процесът в „Диспечера на задачите“ липсва. Мнозина вече са опитали актуализиране на драйвери, но това помага само в някои случаи. Обикновено вината остава, защото това не са водачите. Решения на проблема вече са намерени, всички те са описани по-долу.

Причини за неизправността

Емпирично беше възможно да се установят 3 основни причини за провала:

 • Нито едно аудио устройство не е свързано към компютъра. Проблемът е в характеристиките на кода за игра, които предполагат наличието на слушалки или високоговорители, свързани към компютъра.
 • Microsoft XNA Framework не е инсталиран в Windows. Играта използва някои компоненти на рамката, в нейно отсъствие е нереалистично стартирането на Stardew Valley. Това е най-честата причина за проблема.
 • Неправилни настройки за стартиране на приложението. Играчите отбелязват, че съществува риск от проблем след излизане от играта в прозоречен режим.

Как да възстановим изстрелването на Stardew Valley?

Сега за всички методи за корекция по-подробно.

Инсталирайте Microsoft XNA Framework

Компонентът е инсталиран подобно на всички други помощни програми, така че не трябва да има проблеми. Единствената препоръка е, че при изтеглянето е по-добре да използвате официалния сайт. Пусковият механизъм автоматично ще определи подходящата версия на рамката за системата и ще я инсталира. Линк за изтегляне.

Включване на звуковото устройство

Можете да използвате абсолютно всяко устройство: високоговорители, слушалки, домашно кино и т.н. Тук има само два основни нюанса:

 • Устройството трябва да е в добро състояние. Ако в него възникне късо съединение или кабелът е повреден, връзката не помага за отстраняване на проблема;
 • Тя трябва да бъде свързана правилно. За да направите това, отидете на „Realtek HD Manager“. Направете RMB през конектора, където е инсталирано устройството и изберете "Промяна на присвояването на конектора ...". Трябва да зададете правилното име на устройството: „Предни високоговорители“ или „Слушалки“.

Възстановяване на играта

Ако по време на последната сесия на играта играта е била затворена в прозоречен режим, тя може да не започне. За да възстановите работата му, трябва да се върнете към първоначалните настройки на играта. Само сега да направите това по стандартен начин няма да работи. Малко се погрижи с файловете.

Инструкции стъпка по стъпка:

 1. Задръжте клавишната комбинация Win + R.
 2. В появилия се ред трябва да въведете% appdata% и да натиснете бутона Enter.
 3. Намерете и отидете в директорията с играта Stardew Valley.
 4. Открийте файл, наречен startup_preferences.ini и го изтрийте напълно. Играта в момента на стартиране проверява за наличие на файл, ако той не се появи в правилната директория, ще се формира нов шаблон.
 5. Опитайте да започнете играта отново, сега тя ще получи настройките по подразбиране.

Отваряне на игра с права на администратор

По подразбиране играта не се нуждае от повишени права за стартиране, но поради някаква неизправност може да се наложи.

Какво да правя:

 1. Стартирайте клиента Steam.
 2. Намерете в библиотеката на игрите в Stardew Valley.
 3. Направете RMB от името на играта и изберете "Properties".
 4. Отворете секцията „Локални файлове“ и кликнете върху „Преглед на локални файлове“.
 5. Намерете файла, за да стартирате играта, наречена Stardew Valley.exe, щракнете върху RMB и изберете „Изпълнение като администратор“.

Според опита, един от описаните методи трябва да доведе до положителен резултат и да възстанови нормалната работа на играта. Ако очакваният ефект не е настъпил, тогава можете да "проверите целостта на файловете на играта." За да направите това, следвайте стъпките от последната инструкция, но преди да преминете към раздела Local Files, включително. В този раздел трябва да кликнете върху четвъртия бутон.

Интересни Статии