Какво да направите, ако msstdfmt.dll липсва?

Грешка относно липсващия файл msstdfmt.dll може да възникне по време на стартирането на програми или видео игри в Windows. Тази грешка има шанс да се появи в абсолютно всички версии на Windows, от стария XP до последния „десет“.

Липсата на msstdfmt.dll може да се дължи на повредата му, преместване в друга директория или неправилна регистрация. За щастие тази конкретна грешка се решава много просто с помощта на два елементарни метода.

Ние поправяме отсъствието на msstdfmt.dll

Метод №1 Възстановяване на системните файлове

След малко проучване можете да разберете, че msstdfmt означава „Обект за стандартно форматиране на данни на Microsoft“. Просто казано, това е системна библиотека и затова ще използваме услугите на програма като System File Checker. Опитайте следното (пример за Windows 10):

 1. щракнете върху RMB при старт;
 2. изберете "Команден ред (администратор)";
 3. въведете командата "sfc / scannow" (без кавички) и натиснете Enter;
 4. изчакайте програмата да завърши работа и рестартирайте компютъра.

SFC е предназначен да проверява системните файлове и да ги възстановява, но само при условие, че е възможно. Ако библиотеката е била повредена на вашия компютър, тогава SFC ще я поправи.

Метод №2 Регистрация на библиотека

Можете също да опитате да регистрирате файла msstdfmt.dll във вашата система, за да се отървете от досадната грешка. Регистрацията се извършва с помощта на системната програма regsvr32. Направете следното:

 1. изтеглете msstdfmt.dll от тази връзка;
 2. копирайте тази библиотека в следните директории:
  • c: \ windows \ system32;
  • c: \ windows \ syswow64;
 3. щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)";
 4. изпълнете следните две команди:
  • regsvr32 c: \ windows \ system32 \ msstdfmt.dll;
  • regsvr32 c: \ windows \ syswow64 \ msstdfmt.dll;

След като приключите с регистрацията, рестартирайте компютъра си и проверете за грешки. Надяваме се да успеете да разрешите проблема си.

Интересни Статии