Какви 3 iPhone с поддръжка на 5G ще се появят през 2020 г.?

Още през юни Минг-Чи Куо изтъкна, че Apple през 2020 г. ще пусне 3 нови смартфона, които ще получат поддръжка на 5G. Напомняне: Според BusinessInsider, Минг-Чи Куо е „най-точният анализатор за Apple в света“.

След предишния доклад, на 28 юли, Куо отново потвърди, че 3 модела iPhone ще работят с бързата 5G технология на клетъчната мрежа. Очаква се също, че през 2020 г. Apple ще проведе поредния глобален редизайн на iPhone. Анализаторът обявява излизането на модели с диагонал 5, 4, 6, 1 и 6, 7 инча.

Куо се съсредоточи върху придобиването на Apple от 5G изследвания и разработки на Intel. Концернът получи всички необходими ресурси за въвеждане на 5G технология в своите джаджи. Той казва, че клетъчните комуникации на новия стандарт ще се превърнат в задължителна функция за флагманската ниша на смартфоните.

Всички приспособления, започващи от 20 000 рубли през втората половина на 2020 г., трябва да включват 5G поддръжка. Необходимостта от конкурентоспособност на iPhone във всеки случай ще принуди компанията да въведе нова технология.

Новите айфони вероятно ще са по-скъпи и изискванията към тях ще се увеличат. Липсата на 5G за мнозина ще бъде непростима. Наличието на технология може да бъде едно от условията за получаване на транспортна субсидия от компания.

Според Kyo, iPhone 5G ще поддържа 6 GHz и mmWave диапазони. Те ще подобрят взаимодействието с куличките на клетките. Поне решението ще бъде ефективно в Съединените щати.

Явно Apple едновременно разработва устройство специално за китайския пазар. Характеристиката му е да поддържа само 6 GHz спектъра. Това е необходимо, за да се намалят разходите за смартфони, защото в Китай конкуренцията в областта на мобилните технологии е особено остра. И все пак Apple поставя акцента върху универсалната модификация и това ще бъде глобална версия. Просто не се знае дали разработчиците ще успеят навреме да създадат смартфон под 6 GHz.

Много експерти са съгласни, че следващият iPhone ще получи 5.4, 6.1 и 6.7-инчови екрани. Те ще се базират на OLED, Apple най-накрая ще напусне LCD във версията "XR".

Кио също реши да коригира прогнозата си за нова клавиатура за MacBook. Сега той вярва, че ножичното устройство ще дебютира с първия 16-инчов MacBook Pro. Изданието е планирано през есента на 2019 година. През 2020 г. механизмът ще бъде включен във всички MacBooks.

Интересни Статии