Как се играе от флаш устройство на XBOX 360

Напоследък собствениците на конзоли все по-често се сблъскват с въпроса откъде да вземат средства за всички нови елементи, с които искате да играете. Дисковете стават все по-скъпи, а интересните игри излизат доста често, защото едно от идеалните решения би било да играете на Xbox от флаш устройство. За съжаление, за да стартирате играта от USB устройство, трябва да промените фърмуера на конзолата.

Фабричният фърмуер на Xbox 360 е оборудван със системи за защита и регионално блокиране, които ще ви попречат да играете изтеглени игри и могат да причинят проблеми с дискове, чието етикетиране не съответства на региона, в който е закупена конзолата. Така например CD, разпространени в ОНД, няма да работят с американски и японски конзоли.

За да се отървете от тези неудобства и да получите възможност да играете на Xbox от флаш устройство, ще трябва да инсталирате фърмуера на Freeboot. Подходящ е за всички конзоли, пуснати преди 2014 г., включително XBOX 360 Slim Corona 9.6A. Услугите за мигане се предлагат в повечето градове, така че ако конзолата ви все още не е мигана, потърсете възможността да направите това във вашия град.

Изтегляне на игра на флаш устройство

Ако вашата конзола вече има фърмуер за Freeboot, по-нататъшните стъпки ще бъдат лесни за изпълнение сами.

 1. Форматирайте USB флаш устройството в системата. За да направите това:
  • свържете USB флаш устройството и щракнете с десния бутон върху иконата му в Explorer;
  • изберете "Форматиране", в полето "Файлова система" изберете "FAT32";
  • Кликнете върху "Старт".

Запомнете: форматирането ще изтрие всички данни от устройството!

 1. Създайте папката „GAMES“, в нея са папките за игрите, които ще изтеглите на USB флаш устройството. Не забравяйте, че коренната папка трябва да има точно това име, а папките на играта трябва да бъдат именувани само в английското оформление, без да се използват специални символи!
 2. Ще трябва да изтеглите и инсталирате програмата WX360, както и дисковото изображение на играта, която предстои да стартирате на конзолата. След като инсталирате програмата, заредете изображението с желаната игра в нея, след това, като държите CTRL, изберете всички файлове, които виждате в списъка, с изключение на „$ Systemupdate“, щракнете върху „Extract“ и разархивирайте играта в съответната папка на USB устройството.

 • Ако програмата не чете желаното изображение, тогава няма за какво да се притеснявате. Това означава, че изображението не отговаря на фърмуера на Freeboot и трябва да бъде преобразувано. За да направите това, трябва да изтеглите и инсталирате ISO2GOD, да го стартирате и да отворите изображението в него с помощта на бутона „Добавяне на ISO“. Изберете желаното изображение, папката, в която ще бъде записана преобразуваната версия, и щракнете върху „Запазване на ISO“. Изображението се появява в списъка и можете да го преобразувате.

Когато приключите със записа на играта, извадете безопасно устройството. Сега можете да започнете играта от флаш устройство на Xbox.

Пускане на играта на конзолата

 1. Поставете флаш устройство и стартирайте програмата
 2. Изберете режима на откриване на играта - „Game Discovery“. Веднага след като програмата завърши сканирането на USB флаш устройство, ще видите списък на изтеглените от вас игри.
 3. Пуснете този, който ви трябва и се наслаждавайте!

Сега знаете как да стартирате играта от флаш устройство на Xbox 360. Този метод ще ви спести пари и нерви, той е максимално прост и удобен. Не забравяйте, че флаш устройството трябва да е достатъчно просторно, за да побере всичките ви игри.

Ако имате проблеми с игри на компютър или конзоли - вие със сигурност ще намерите отговора на нашия уебсайт.

Интересни Статии