Как наистина да намерите човек по снимка?

Въпреки факта, че интернет услугите, които могат да се използват за търсене на човек от негова снимка, не гарантират сто процентов резултат, все пак можете да намерите желания обект от неговата снимка чрез интернет.

Търсене в Yandex

Първо, за тези цели можете да използвате силата на Yandex - тук специализираните алгоритми, вградени в него, ще осигурят значителна помощ, които използват всички налични електронни и хардуерни ресурси, търсейки и проверявайки изображението с помощта на така нареченото машинно зрение.

В Yandex. Снимки “, използвайки бутона за изтегляне на снимки, трябва да посочите на търсачката пътя към снимката, която се намира в папка на диска на компютъра или е публикувана в мрежата. След това използвайте функцията "активиране на търсенето" - в резултат Yandex ще даде богат избор от изображения със свързана информация, както и списък на допълнителни сайтове с подобни изображения.

Google търсене

Второ, можете да използвате търсачката Google, като използвате една от подобните му функции - търсене на изображения. Използвайки бутона за изображение на камерата, трябва да заредите избраната снимка от съществуващ източник в текстовото поле.

Функцията за търсене на избраното изображение ще намира и показва връзки към страници с името на желания обект, както и връзки към подобни изображения, както и страници в социални мрежи, където се появяват споменавания и снимки на човека, който търсите.

Програма StopFake

Активирайки браузъра Chrome - използвайки разширението му StopFake - можете да „превъртате“ страниците на социалната мрежа VKontakte. За да направите това, желаната снимка трябва да се зареди в албума на личната страница на VKontakte на лицето, което се занимава с търсения. Програмата StopFake ще изчисли и покаже обекта на търсенето - ако „поредиците от снимки“ на такива (нейното снимково изображение) присъстват на страниците на тази социална мрежа.

Програма FindFace

Доскоро един детектив можеше да намери човек от снимка чрез интернет, използвайки ресурса на услугата FindFace . Той потърси и предложи на оторизирания потребител чрез потребителския си акаунт VKontakte подобни или идентични изображения, открити на страниците на други потребители на социалната мрежа, посочвайки цялата възможна свързана информация.

За съжаление от септември 2018 г. на лицата е отказан достъп до тази услуга. Но въпреки това този инструмент за търсене все още беше ограничен само до страниците на социалната мрежа VKontakte (като посочения по-горе инструмент за търсене StopFake).

И в заключение ...

Когато търсите човек по негова снимка, трябва да запомните, че използването на популярни браузъри за търсене, наред с други неща, ви позволява да разширите търсенето си до всички интернет ресурси, без да се ограничава до отделни социални мрежи.

Който търси, винаги ще намери)))

Интересни Статии