Как да запазите снимки от Instagram?

Няма да можете да го направите бързо и просто, тъй като запазването на снимки от Instagram по обичайния начин е невъзможно. Така услугата спазва законите за авторското право.

Ето защо, за да изтеглите изображения, използвайте следните решения:

  1. Използвайте услуги на трети страни . Има много специални програми и сайтове за изтегляне на снимки от Instagram. Сред уеб ресурсите споменаваме DownloadGram, сред приложения за Windows, Linux и macOS - 4K Stogram, сред програми за Android - Fast Save, QuickSave и Insta Download. За устройства в iOS нещата не са толкова прости, тъй като съответните приложения бързо се появяват и изчезват от руския AppStore - можете да регистрирате Apple ID в САЩ и да инсталирате програми от този акаунт, например InstaSaver. Един от най-универсалните и лесни начини - ботове в Telegram. Например, добавете бота на @instasavegrambot към месинджъра и му изпратете връзка към снимката, която ви интересува. Той ще отговори, като изхвърли това изображение в оригиналното му качество.
  2. „Копайте“ в HTML кода на страницата . Отворете снимката, която искате да изтеглите в Chrome, и задръжте клавишната комбинация Ctrl + U. Ако използвате различен браузър, активирайте опцията за показване на html-кода на страницата. Във всеки случай ще се отвори нов раздел, задръжте клавишите Ctrl + F и въведете jpg в полето за търсене, което се показва. Има много редове с код, които съдържат jpg, но за да изтеглите моментна снимка, обърнете внимание само на първия такъв ред. От него трябва да копирате връзката към снимката, която започва с https и завършва с jpg. Отваряйки тази връзка в нов раздел, ще получите желаното изображение. Това не е най-продуктивният начин, тъй като запазването на снимки от Instagram по този начин е удобно само за малък брой снимки.

Интересни Статии