Как да заобиколите регионалното блокиране в Youtube?

Никой не обича, когато ни ограничават достъпа до каквото и да е в Интернет. Например, скитайки из просторите на Youtube за пореден път, можете да отворите интересен видеоклип, но, за най-голямо разочарование, няма да бъдете посрещнати от прозорец с плейър, а от тъжна икона с посланието „видеото не е достъпно за гледане във вашата страна“.

Всички бяхме изправени пред регионално блокиране в Youtube - това е просто неизбежно. Много потребители смятат, че тези мерки са решението на самия видео хостинг, но имайте предвид, че ограниченията за техните видеоклипове обикновено се задават от самите създатели на медийно съдържание. Например, ако авторът на видеоклипа иска творението му да бъде скрито от жителите на определена държава, тогава потребителите, които живеят там, няма да имат достъп до видеоклипа.

Разбира се, авторът има пълно право на това, както и собствените си причини. Все пак е неприятно, че нещо е скрито от вас въз основа на местожителството ви. В тази връзка възниква напълно логичен въпрос: „Възможно ли е по някакъв начин да заобиколите тези регионални ограничения в Youtube?“ Отговорът е „да“ и съвсем просто.

Видеоклипът в YouTube не е наличен във вашата страна? Няма проблем! В тази статия ще разгледаме начините, по които можете да отворите всяко видео в един от най-популярните сайтове за видео хостинг в света.

Видеоклипът в YouTube не е наличен във вашата страна - как да заобиколите блокирането

Промяна на видеовръзка

Има много начини да заобиколите регионалното блокиране. Днес съобщението „гледането не е достъпно за вашата страна“ вече не разстройва никого, тъй като винаги можете само леко да промените връзката към видеото в браузъра и всички препятствия ще бъдат премахнати.

Ако все още не знаете за този метод, тогава нека разгледаме по-отблизо. Така че наистина можете да заобиколите ограничението и директно да получите достъп до видеото с малка промяна във видео връзката. Нека вземем например връзка към този видеоклип (този видеоклип няма регионално ограничение, но това не е толкова важно):

  • //www.youtube.com/watch?v=rYXdsOEWBj0

Ако срещнете регионално блокиране на всеки видеоклип, тогава в неговата връзка трябва да промените малка част. В крайна сметка трябва да получите нещо подобно:

  • //www.youtube.com/v/rYXdsOEWBj0

Заменяйки оригиналната връзка с тази малка модификация, можете да получите достъп до видеото, от което се нуждаете. Няма значение, че изгледът не е наличен за вашата страна - този метод работи в повечето случаи.

Услуги и анонимници

В Интернет има огромно количество всякакви ресурси на трети страни, които ще ви помогнат да получите достъп до конкретен видеоклип в Youtube. Някои от най-популярните услуги сред потребителите са тези, чиито услуги можете да прибегнете, като просто добавите няколко знака към връзката.

Например услугата savefrom.net ви позволява да изтеглите желания видеоклип на вашия компютър, пример във всяко налично качество. Просто трябва да добавите буквите SS към youtube във видео връзката и да натиснете Enter, след което savefrom.net ще се срещне с вас, където всичко е просто и ясно. Да, изтеглянето на видеоклип не е най-удобният процес, но, технически, той все още се счита за байпас за регионално блокиране. Имате достъп до съдържанието, нали? Ето примерна връзка за използването на savefrom.net:

  • //www.ssyoutube.com/watch?v=rYXdsOEWBj0

Освен всичко друго, можете да заобиколите блокирането на видеото, което ви е необходимо, като използвате ресурса Youtube NWFS. За разлика от предишната услуга, не е необходимо да изтегляте нищо. Просто добавете връзки към NWFS в началото и натиснете Enter, след което ще отидете на страницата на услугата, където можете да гледате видеоклипа. Ето примерна връзка за използване на NWFS Youtube:

  • //www.nwfsyoutube.com/watch?v=rYXdsOEWBj0

Ако видеоклипът не е достъпен за гледане във вашата страна, тогава можете също да прибягвате до използването на така наречените анонимници. Анонимниците са ресурси, които ви позволяват да посещавате определени секции от Интернет в анонимен режим. Съответно, ако отидете в Youtube чрез някой от анонимизаторите, можете безопасно да прегледате съдържанието, от което се нуждаете. Доста е трудно да се препоръча един от тях, тъй като има огромен брой от тях и всички те имат подобна функционалност. Въведете в търсачката "Anonymousmizer" и изберете всеки, който харесвате.

Анонимни сърфиращи браузъри

Друг доста добър начин за заобикаляне на регионалното блокиране под формата на съобщение „видеото не е налично във вашата страна“ в Youtube е използването на специализирани браузъри, които осигуряват анонимен достъп до Интернет.

Основната им цел е да осигурят максимална сигурност на вашите лични данни при сърфиране, но те също така са в състояние да пренасочват трафика през множество прокси сървъри, като по този начин маскират текущото ви местоположение и IP адрес.

Инсталирайте някой от тези браузъри и след това следвайте връзката към желаното видео в Youtube, за да започнете безопасно да гледате. Кой браузър да избера? Почти всякакви. В интернет можете да намерите огромен брой различни браузъри, които ще ви помогнат да заобиколите регионалното блокиране в Youtube, както и в други части на Интернет.

Например, браузърът Tor е много популярен сред потребителите. Този браузър осигурява огромно ниво на защита, като пренасочва вашия трафик към мрежа, разпространена от доброволци по целия свят. Това няма да позволи на никого да преглежда историята на сърфирането ви, няма да уведомява различни ресурси за вашето истинско местоположение и също така ще ви предостави достъп до предварително блокирани за вас уеб ресурси.

Tor Browser може да се използва в Windows, MacOS или Linux и дори не е необходимо да се инсталира директно. Например, можете да напишете версията на браузъра Tor, която вече сте конфигурирали към USB флашка и да я използвате в тази форма.

В допълнение към Tor Browser можем да ви препоръчаме и редица други браузъри, с които можете да заобиколите съобщения от регионалните ограничения на Yotube, като например „видеото не е достъпно за гледане във вашата страна“. Например, можете да използвате браузъра за поверителност на Epic, PirateBrowser или Globus за браузър VPN / TOR. Това са страхотни браузъри, които осигуряват страхотно потребителско изживяване.

VPN услуги

Ако искате да заобиколите блокирането възможно най-лесно, например регионалното ограничение в Youtube, тогава е най-добре да прибягвате до използването на специализирани VPN услуги. VPN е виртуална частна мрежа, с която можете сравнително анонимно и безопасно да сърфирате в Интернет и по-важното - да получите достъп до съдържание, което е блокирано за потребители от конкретен регион.

Както при всичко останало, има огромен брой различни VPN услуги, безплатни и платени. Изберете всеки по ваш вкус, тъй като всеки от тях има плюсове и минуси. Добре, за да не ви оставим с нищо, препоръчваме ви да разгледате VPN услуги като ExpressVPN, TunnelBear, Hide Me и GooseVPN. Всички тези VPN услуги предоставят страхотни функции сравнително безплатно. Ако просто искате да заобиколите регионалното блокиране в Youtube, за да получите достъп до определени видео материали - те ще ви бъдат достатъчни.

И така, ние ви описахме най-често срещаните начини, по които можете, така да се каже, да заблудите Youtube. Трябва също да се отбележи, че много от методите ще могат да се справят с ограничението „този канал не е наличен във вашата страна“, ако искате да получите достъп до канала на един или друг автор. Всичко е много удобно, просто и най-важното - безплатно.

Интересни Статии