Как да заменим твърдия диск с PS4?

Съвременните игри за конзолата PS4 са с доста големи размери, така че лесно можете да запълните твърдия диск на PlayStation 4, особено ако версията на вашата конзола е 500 GB. За щастие, Sony направи процеса на подмяна на твърдия диск много прост, ако сами искате да замените твърдия диск на конзолата си, след това прочетете статията допълнително.

Накратко за това какво трябва да направите:

 • Архивиране на данни на USB в настройки, приложенията запазват функции за управление на данни, запаметени данни в системната памет
 • Създайте стартиращо USB устройство за PlayStation OS
 • Изключете захранването и изключете всички проводници от PS 4, след това плъзнете горния панел вляво.
 • Развийте гнездото на твърдия диск и извадете стария твърд диск
 • Поставете нов твърд диск и направете всички горепосочени стъпки в обратен ред.
 • Инсталиране на ОС на PlayStation

Архивиране на вашите данни в PlayStation 4

Както във всеки друг случай на подмяна на твърд диск, преди да започнете тази процедура, трябва да сте сигурни, че всичките ви данни се съхраняват на външен носител. Въпреки че е малко вероятно да повредите диска, по-добре е да защитите информацията си от възможни проблеми. Инсталираните игри не могат да бъдат запазени, но вашите запазени игри. Най-лесният начин да запазите данните си на PS4 е:

 • Поставете USB флаш устройство (USB флаш устройство, преносим твърд диск) и отидете на Настройки> Приложения, запазени данни за управление> запазени данни в паметта на системата, в която ще видите опция за запазване на вашите данни на USB устройство за съхранение.

Създайте стартиращ диск за PS4

След като подмените твърдия диск, трябва да инсталирате операционната система PlayStation 4. За да създадете изображение за стартираща операционна система, ще ви трябва флаш устройство от 1 GB.

 1. На първо място, отиваме на официалния уебсайт на PlayStation, за да изтеглим ОС - линк към сайта.

 2. Сега създайте папка на USB флаш устройство, наречено PS4, а след това вътре в създаденото създайте друга, наречена UPDATE (важното е, че името на папката трябва да бъде написано с главни букви).
 3. Поставете файла с изображение на операционната система (изображението трябва да има следното име - PS4UPDATE.PUP) в новосъздадената папка UPDATE

Подмяна на твърд диск на PS4

PlayStation 4 поддържа само 2, 5 инчови твърди дискове (9, 5 мм или по-тънки), които работят на Serial ATA (SATA). Паралел (PATA) не се поддържа. Затова се уверете, че закупеният от вас диск отговаря на тези стандарти. Почти всички нови SATA твърди дискове отговарят на тези стандарти.

 1. За да започнете да подменяте устройството, първо се уверете, че PS4 е напълно изключен и за всеки случай изключете захранващия кабел и други кабели, свързани към телевизора, стерео и други периферни устройства. За достъп до твърдия диск поставете конзолата с предната част към вас и след това плъзнете горния ляв панел на кутията наляво, докато не бъде изваден, не се притеснявайте, този капак не е закрепен с болтове.

 2. Премахвайки капака, ще видите, че твърдият диск е фиксиран в малък метален контейнер. Трябва да развиете един винт в долния ляв ъгъл и след това внимателно да го извадите.

 3. Сега ще видите, че има четири винта около ръба на металния калъф, който държи диска на място. Развийте ги, за да премахнете твърдия диск.

 4. Следвайте всички горепосочени стъпки, докато подменяте твърдия диск. Това е всичко за нас

Инсталиране на операционната система PlayStation (OS)

Новият диск е инсталиран, фиксиран и всички проводници са свързани, сега можете да преминете към етапа на инсталиране на операционната система на нов твърд диск.

 1. Свържете USB устройството, подготвено от нас по-рано, към конзолата.
 2. Натиснете и задръжте бутона за захранване за няколко секунди, така че устройството да се стартира в безопасен режим.
 3. Използвайте, за да изберете да инициализирате PS4 системата (преинсталирайте системния софтуер) и следвайте инструкциите на екрана.

Това е всичко. Препоръчваме ви също да гледате видеоклипа по-долу:

Интересни Статии