Как да зададете парола в Google Chrome

Google Chrome е един от най-популярните браузъри, който се предлага за почти всички мобилни и компютърни платформи. Ако сравните Google Chrome с най-близкия му конкурент Mozilla Firefox, тогава Chrome губи поради липсата на парола в браузъра. Въпреки това отсега нататък потребителите могат да зададат парола в Google Chrome, като по този начин защитят своите отметки, история на търсенето, запазени пароли и всичко останало. Просто следвайте стъпките по-долу и можете лесно и лесно да зададете парола в Google Chrome.

Как да зададете парола в Google Chrome

Въпреки че Google Chrome има магазин с огромна гама от безплатни разширения, този път няма да използваме помощни програми от трети страни, като В този браузър вече има функция за нашия бизнес.

За да зададете парола в Google Chrome, трябва да прибягвате до помощта на контролиран профил, който Google обяви преди време. Администраторският акаунт може да разглежда различни действия, извършени от контролирания профил в Google Chrome. За да бъдем по-точни, администраторът може да види какви ресурси са отворени, да блокира инсталирането на разширения и много други.

Ако обаче имате нужда от надеждна защита, тогава трябва да създадете контролиран акаунт, с който можете да защитите напълно вашия профил. Ако не създадете контролиран акаунт, няма да можете да зададете парола в Google Chrome.

  • Първо трябва да активирате „Нова система за управление на профили“. За целта въведете в лентата за търсене на браузъра Chrome: // flags . По този начин ще бъдете отведени на страница с експериментални функции на браузъра.
  • След това намерете в този списък функция, наречена „Нова система за управление на профили ( # enable-new-profile-management ). В настройките на тази функция трябва да бъде зададено на "По подразбиране". Задайте стойността на „Активиране“ и рестартирайте Google Chrome, за да направите промени.
  • След рестартиране на браузъра въведете неговите „Настройки“. Там трябва да намерите реда „Потребители“ и бутона „Добавяне на потребител“. Кликнете върху този бутон.
  • Сега трябва да изберете аватар, потребителско име и да отметнете опцията „Преглеждайте сайтове, отворени от този потребител и контролирайте действията му чрез акаунта **********“. След това щракнете върху бутона за добавяне.
  • Ще ви отнеме малко време и тогава ще видите съобщение за завършването на създаването на контролирания профил.

Това е всичко, успяхте да зададете парола в Google Chrome. Ако искате да го блокирате, просто кликнете върху името на вашия профил в горния десен ъгъл и изберете „Излезте и блокирайте“.

Как да въведете парола?

Естествено, за да въведете вашия профил, ще трябва да въведете парола. По време на създаването на контролирания профил ние не го създадохме. И къде го взе тогава? И това е просто - трябва да въведете паролата си от профила си в Google, това ще бъде паролата.

Интересни Статии