Как да възстановим забравена парола от Steam?

Всеки от нас поне веднъж в живота си забрави личните данни за удостоверяване в някаква услуга или сайт. И почти всеки геймър на компютър поне веднъж забрави паролата от акаунта си в Steam, където се съхраняват любимите му играчки. В днешната статия ще ви разкажем как можете да възстановите достъпа до Steam.

Възстановяване на парола за парола

Веднага трябва да предупредите за следното: няма да можете да възстановите магически паролата, която сте използвали за влизане в акаунта си по-рано. Ще трябва да нулирате паролата и да я замените с друга, нова парола. Можете обаче да направите новата парола да изглежда като старата, но зависи от вас. Ние просто ще върнем достъпа до вашия акаунт.

И така, стартирайте Steam клиента на вашия компютър (или macbook) и кликнете върху бутона „Не мога да вляза ...“, който се намира под полетата за въвеждане на името и паролата на акаунта. Ако искате да извършите процеса на възстановяване през уебсайта Steam, след това следвайте тази връзка, щракнете върху бутона „Вход“ и след това кликнете върху връзката „Забравена парола?“, Която също ще бъде разположена под формулярите за въвеждане на лична информация от вашия акаунт.

По един или друг начин ще бъдете отведени на страницата за поддръжка с четири точки по темата за влизане в акаунта ви. Кликнете върху „Не помня името или паролата на моя акаунт в Steam“. След това въведете името на вашия акаунт в Steam, имейл адрес или мобилен телефон в празното поле. Кликнете върху бутона „Търсене“.

Ако системата е успяла да открие вашия акаунт в Steam, тогава трябва да кликнете върху елемента "Изпращане на код за потвърждение на акаунта на ***********@******.***". След това трябва да отворите писмото, изпратено от силите за поддръжка и да намерите кода за потвърждение в него. След това копирайте този код в клипборда, поставете го в съответните полета на страницата за поддръжка на Steam и щракнете върху Продължи.

След това кликнете върху елемента „Промяна на паролата“, за да извършите съответното действие. Ще бъдете отведени до екрана за промяна на паролата: въведете новата парола два пъти и щракнете върху бутона „Промяна на паролата“. След като направите това, можете безопасно да влезете обратно в акаунта си под старото потребителско име и нова парола.

Ако така се случи, че наистина не си спомняте или сте загубили достъп до имейла, който е свързан с вашия акаунт в Steam (всичко може да се случи), тогава трябва да кликнете върху елемента „Вече нямам достъп до този имейл адрес поща “вместо„ Изпращане на код за потвърждение на акаунта до ... “. Ще видите екран с много полета, в който трябва да посочите възможно най-много информация за вашия акаунт.

Веднага щом приключите с въвеждането на информация за поддръжка (уверете се, че сте заложили възможно най-много информация), кликнете върху бутона „Изпращане“. На вашия нов имейл адрес ще дойде код, който ще трябва да въведете в следващия прозорец, след което можете да промените паролата за вашия акаунт. Като цяло трудността при възстановяване на паролата за Steam ще зависи от това дали имате достъп до свързания имейл или не.

Интересни Статии