Как да възстановим пари за закупуване на игра в Origin?

Голямата гаранция за игра на Origin се отнася за всички игри, разпространявани от самия EA, както и за някои игри на трети страни. Ако не сте доволни от закупената игра, тогава можете да поискате възстановяване на изразходваните пари. Точно като на Steam. Origin започна да предлага възстановявания още по-рано от Steam, но политиката на Valve по този въпрос улавя много по-голям брой проекти.

Как работи страхотната игра на Origin?

„Голямата гаранция за играта“ от Origin ви позволява да получите пълната сума, по-рано похарчена за закупуването на играта. Можете да върнете играта по каквато и да е причина, например „Ако не ми хареса, тогава ще я върна обратно!“, И дори EA насърчава подобно настроение. Не всички игри в този магазин обаче попадат под такава гаранция.

Всички игри от EA издател попадат под „Страхотна гаранция за игри“, ако сте купили цифрово копие в магазина на Origin. Някои игри на трети страни също са под гаранция, но само няколко. Можете да видите коя от игрите може да бъде върната по-късно по време на покупката й в магазина.

Само цифрови копия на игрите са под гаранция! Купувайки физическо копие на играта, което все още трябва да бъде активирано в дигиталния дистрибуционен магазин Origin, няма да можете да върнете парите, изразходвани за нея, т.е. възстановяване на такива продукти не е възможно. Освен това не можете да върнете парите, изразходвани за закупуване на съдържание за изтегляне (DLC).

Дори ако играта все пак попада под „Гаранция за отлична игра“, тогава тя все още прилага определени ограничения. Ако стартирате играта, тогава можете да поискате възстановяване на пари в рамките на 24 часа от момента на нейното стартиране. Това означава, че ако искате да направите проверка на игра за няколко часа, тогава това трябва да стане само през първия ден след покупката.

Това е различно от правилото за Steam, което ви позволява да направите възстановяване на пари в рамките на две седмици след покупката (не стартирайте), но ви е позволено да прекарате само няколко часа в играта. Като цяло тези политики от Steam и Origin имат своите плюсове и минуси.

Ако не сте започнали играта, тогава можете да поискате възстановяване на пари в рамките на седем дни след покупката. Ако предварително сте поръчали играта, но все още не сте я стартирали, тогава можете също да поискате средствата си обратно в рамките на седем дни след излизането на играта.

Има още едно изключение за новите игри от EA: ако сте закупили игра от тях в рамките на 30 дни след нейното пускане и не можете да я играете поради технически проблеми, например проблеми със сървъра, грешки в играта и други препятствия, тогава можете да поискайте възстановяване на пари в рамките на 72 часа след първото стартиране на играта, вместо обичайните 24 часа.

Как да възстановим парите за игра Origin?

За да възстановите пари за играта, посетете страницата за възстановяване на средствата на уебсайта на EA и влезте с вашия Origin акаунт. Преди вас ще видите пълен списък на вашите игри, които в момента са достъпни за връщане. Щракнете върху бутона „Избор“ вдясно от играта и след това щракнете върху „Напред“.

Изберете причината, поради която искате да върнете тази игра и щракнете върху „Потвърди“. Всичко ще се случи поради възвръщаемост: играта беше твърде къса, прекалено бъги, не достатъчно забавна, сървърите на играта бяха постоянно недостъпни, купихте играта случайно и т.н. Кликнете върху „Друго“, ако не сте намерили причината, която ви е необходима в списъка.

Няма значение каква причина е избрана, но можете да предоставите по-подробна информация за Origin и разработчиците на играта, описвайки ситуацията по-подробно. След това ще видите съобщение, което ви информира, че процесът на връщане е в очакване и ще получите отговор в рамките на 48 часа.

Ако всичко върви добре, тогава ще получите имейл, в който се посочва, че заявката за възстановяване е одобрена и парите ще бъдат върнати там, с които сте направили покупката. Това ще отнеме известно време, но уебсайтът на EA твърди, че тази процедура може да отнеме от 7 до 10 дни.

Ако не получите отговор след определен период от време, вашата заявка за възстановяване на суми ще изчезне от страницата Моите оферти, а на уебсайта на EA ще бъдете посъветвани да се свържете с техническата поддръжка.

Интересни Статии