Как да възстановим изтрита игра?

Понякога може да сме безразсъдни и случайно да изтрием нещо от личния си компютър. Особено обидно става, когато по грешка се изтрива игра, която е в процес на преминаване от доста време. Изглежда, че ако нещо е изтрито, тогава то се губи с краищата.

В тази статия обаче ще обсъдим как да възстановите случайно изтритите игри и да продължите да ги играете спокойно. Разбира се, не гарантираме, че описаните по-долу методи ще ви помогнат да върнете изгубеното съкровище на вашия компютър, но винаги си струва да опитате.

Как да възстановим изтрита игра на компютър?

Метод №1 Възстановяване на изтритите файлове от кошчето

И така, случайно сте изтрили играта и сега се опитайте да разберете как да я възстановите. Успехът на вашите намерения зависи от това как сте изтрили играта. Да предположим, че просто случайно сте изтрили папката със самата игра, след което тя се озова в кошчето.

Ако сте направили точно това, тогава няма от какво да се притеснявате, тъй като възстановяването на изтрита папка е дребнав въпрос. Отворете кошчето си на работния плот и намерете желаната папка с играта там. Щракнете с десния бутон върху тази папка и изберете „Възстановяване“.

След като изпълните следните прости стъпки, вашите неточни действия ще върнат изтритите файлове на играта. Ако обаче сте използвали трайно изтриване (CTRL + SHIFT + DELETE), тогава този метод за възстановяване на файлове определено няма да ви помогне.

Метод №2 Преинсталиране на играта

Да, не най-добрият съвет, но преинсталирането на играта до известна степен е нейното възстановяване. Ако все още имате инсталатора от играта на вашия компютър, тогава най-вероятно ще бъде по-лесно просто да го инсталирате отново. Особено ако играта е малка и спестяването от нея все още е на вашия компютър.

Метод №3 Използване на помощни програми на трети страни

Сега преминаваме към много по-неясни решения. Какво трябва да направя, ако случайно изтрия игра? Е, като се има предвид, че не сте помогнали няколко от методите, които описахме по-горе, тогава можете да опитате да използвате услугите на софтуер на трети страни.

В мрежата можете да намерите куп програми, които на теория могат да се опитат да възстановят определени изтрити файлове на вашия компютър. Ярък пример за такава програма ще бъде R-Studio или Recuva, който е изключително популярен както сред обикновените потребители, така и сред професионалистите. Изтеглете тези помощни програми и опитайте да ги използвате, за да възстановите изтритата игра.

Steam изтрита игра възстановяване

Нека сега поговорим какво да правите, ако случайно сте изтрили играта в услугата за дигитална дистрибуция Steam. Помислете за опцията за събитие, при която сте изтрили някои от файловете на играта или нейната папка. В този случай можете да извършите процеса на проверка на целостта на файловете на играта, след което ще започне изтеглянето на липсващите елементи, което ще доведе до неговото възстановяване. За целта направете следното:

  • Отворете Steam.
  • Отидете в библиотеката с игри.
  • Намерете игра, чиито файлове сте изтрили по грешка
  • Щракнете с десния бутон върху него и изберете "Свойства".
  • Отидете в раздела "Локални файлове" и кликнете върху бутона "Проверете целостта на файловете на играта ..."

Ако сте успели да изтриете играта на Steam от самата библиотека, тогава нямате друг избор, освен да я изтеглите отново. Това може да се избегне, ако сте архивирали играта предварително, но като се има предвид, че в момента, в който тези редове са четени от вас, такова копие не е създадено.

Съвети за бъдещето

Така че, ако сте успели да отговорите на въпроса „какво да направя, ако случайно изтрия играта?“ Използвайки горните методи, тогава това е просто добре и можете да бъдете поздравени. Изтритите файлове обаче, каквото и да се каже, е изключително трудно да бъдат възстановени, а понякога дори и невъзможни при определени обстоятелства. Ако не сте успели да възстановите загубената игра, ще трябва само да я инсталирате отново.

Във връзка с това бихте искали да посъветвате едно нещо: ако се притеснявате за целостта на играта, тогава можете много добре да използвате услугите за архивиране, архивиране или създаване на изображение на системата.

Резервно копие на играта, което също от своя страна може да бъде изпълнено на Steam, ви позволява незабавно да възстановите играта, ако нещо се случи с нея. Архивирането може също да помогне за възстановяване на изтрити файлове.Имиджът на системата вече е по-кардинално решение на ситуацията, тъй като ще възстанови не само загубените файлове, но и цялата система до формата, в която е създадено приложеното изображение.

И така, надяваме се, че този материал би могъл да ви обясни как да върнете играта от разстояние. Да, понякога е доста възможно, но в повечето случаи е по-лесно да поставите и извършите обичайната преинсталация.

Интересни Статии