Как да въведете кодове за мами в игри?

Играейки за пореден път в някаква игра, можем да се хванем да мислим, че тя е някак скучна и в нея нещо липсва. Просто искам да се забавлявам, да се забавлявам с душата, така да се каже. И тогава си спомняме такова хубаво нещо като мамят кодове.

Искате повече пари в играта? Няма въпрос. Искате да придобиете неуязвим характер? Въведете кода за измама и сте готови. Искате ли да увеличите главите на всички NPC, за да изгладите по някакъв начин посредствен сценарий? Cheat кодове да ви помогнат.

В това ръководство ще ви разкажем какво са мамят кодовете, как да въвеждате чит кодове в игри, както и много друга полезна информация по този въпрос.

Какво са мамят кодове?

На първо място, ние трябва да разберем какво е мамят код? Просто казано, мамящият код е специален отбор в играта, който променя хода на своята работа. Cheat кодовете са част от самия код на играта. По принцип има две причини за намиране на мамят кодове в играта: те са били използвани от разработчиците за тестване на проекта им или са били въведени в играта за забавление на играчите.

Най-известният пример за използването на кодове за мами ще бъде поредица от игри Grand Theft Auto от студио Rockstar Games. С помощта на мами можете да създадете почти всичко в тази игра: милиони долари в сметката, безсмъртие, всички оръжия, летящи коли и други изкушения.

Как да въведете кодове за мамят?

Cheat кодове могат да бъдат намерени в почти всяка игра, както в старата, така и в новата. Всяка игра обаче има свой собствен метод за въвеждане на мамята. В тази връзка възниква напълно логичен въпрос: къде да въведете кодове за мами в игри? Сега ще се опитаме да му отговорим.

Класическият метод за въвеждане на код за измама е да натиснете определена комбинация от бутони точно по време на игра. Нека да разгледаме малък пример.

Отново обратно към GTA, който просто използва подобен метод за въвеждане на мами. Например, започнахте да играете на GTA San Andreas. Направихме малко шум в центъра на града и сега на опашката ви има орда от полицаи. Не искате да се занимавате с тях и затова решавате да използвате кода за измама, за да нулирате търсения списък - AEZAKMI. Можете или да натиснете паузата и спокойно да въведете кода на клавиатурата, или да го направите по време на игра. Лесно и просто.

Нека да преминем към друг метод за въвеждане на мамята. Някои разработчици понякога вмъкват в играта си специално меню, направено специално за въвеждане на кодове за мамят. Например в поредицата игри Saints Row такова меню присъства в телефон за игра. Намерете нужния код, отворете телефона, отидете в секцията "Кодове за измама" и въведете избраната мамя. След тази проста операция кода за измама ще бъде записан в телефонната база данни, за да можете да го активирате в бъдеще, без да въвеждате отново комбинацията.

Също така понякога матриците могат да бъдат въведени през конзолата (~). Например, в игри от Bethesda (Skyrim, Oblivion, Fallout) можете да въведете в конзолата някои команди, които ще повлияят по един или друг начин на играта. В тях можете да се обадите на всеки NPC, да си дадете оръжие, да се превърнете в безсмъртен и т.н. Игра в електронни спортове като Counter Strike също е добър пример. В него, точно както можете да въведете специални команди в конзолата.

В много редки случаи някои игри изискват мамят кодове на стартовия екран, т.е. в главното меню. Въвеждането се извършва чрез бързо натискане на конкретна комбинация от клавиши на устройството за управление. Например, в някои игри от серията Batman Arkham от студио Rocksteady, можете да въведете код в менюто, който ще ви позволи да получите достъп до всички костюми на Batman още в началото на играта (← SAM ↓↓ ← ram → ↑↑ ↓).

Въпреки това, може би най-необичайното въвеждане на мамят кодове в игрите е мобилен телефон в GTA. Да, вече споменахме Светият ред, но там нещата са малко по-различни. В GTA IV и GTA V трябва буквално да се обаждате на конкретен телефонен номер, за да въведете мами. Намираме необходимия код за мамяне, направен под формата на телефонен номер, вдигаме мобилен телефон, набираме номера на цифровия панел, обаждаме го и получаваме това, което искахме в играта.

Трябва да се отбележи, че в игралната индустрия има и игри със собствени уникални входни читове. Например, има игри, в които можете да въведете мами само в определени места за игра. Или има игри, в които можете да въведете мамят кодове само в края на самата игра. Въпреки това, за съжаление, повечето игри все още използват или класическия метод на въвеждане, или менюто за мами.

В заключение

Надяваме се, че този материал ви е помогнал да разберете как да въвеждате кодове за мами в игрите и най-важното къде да въведете кодове за мамят. Веднага искам да кажа, че на страниците с кодове, които ще търсите в интернет, обикновено е посочено как да използвате същите тези мами, така че определено няма да се загубите. Ако имате допълнителни въпроси или имате предложение да допълнете статията, тогава ги напишете в коментарите под този материал.

Интересни Статии