Как да върна стария панел за управление на звука в Windows 10?

Windows 10 не предоставя на своите потребители възможност да използват повторно Aero Windows 7, Windows Media Center или други функции на предишни операционни системи, които вече са толкова обичани от всички.

По някаква причина в системния регистър на Windows 10 все още можете да намерите скрита настройка, която може да върне плъзгача за силата на звука до вида, който имаше в Windows 7. Ще ви покажем сега как да върнете стария плъзгач за обем в Windows 10,

Връщане на стария контрол на силата на звука от Windows 7 към Windows 10

Както бе споменато по-горе, в системния регистър на Windows 10 по някаква неизвестна причина все още можете да видите стария контрол на силата на звука, като използвате един малък запис в системния регистър. Съответно ще трябва да влезете в редактора на системния регистър на Windows и да промените нещо там. Всичко това обаче не е трудно. Просто следвайте инструкциите в инструкциите по-долу и ще успеете. Ако не сте уверени в себе си, тогава можете да създадете резервно копие на системния регистър и след това да го възстановите в случай на неуспех.

Не сте сигурни как да архивирате системния регистър на Windows? Всичко е доста просто:

 • Натиснете Windows + R.
 • Въведете regedit и натиснете Enter.
 • Ще видите прозореца на редактора на системния регистър на Windows. Насочете вниманието си към лявата навигационна част на прозореца. Свийте целия регистър в раздела „Компютър“ с левия бутон на мишката, като кликнете върху стрелката.
 • След това щракнете върху раздела PC „PCM“ и изберете „Export“.
 • Запазете копие от регистъра си на всяко удобно за вас място на вашия компютър.

Това е всичко. Ако направите проблеми в бъдеще, след това щракнете с десния бутон върху копието на системния регистър и изберете "Сливане", за да върнете системния регистър на Windows в изгледа, запазен в резервното копие.

И така, да се върнем към основната ни тема, а именно връщането на стария плъзгач за обем от Windows 7 към Windows 10. За да направите това, направете следното:

 • Отворете редактора на системния регистър на Windows, както е показано в параграф за запазване на резервно копие.
 • След това, използвайки навигационната лента на редактора на системния регистър, отидете на секцията HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion .

Забележка: ако използвате най-новата версия на операционната система Windows 10, не е необходимо да използвате лентата за навигация. Можете просто да поставите копирания адрес в адресната лента и да натиснете Enter.

 • Щракнете с десния бутон върху секцията CurrentVersion и изберете "Създаване → Секция".
 • Назовете новия дял името MTCUVC и натиснете Enter.
 • Изберете секцията MTCUVC .
 • В дясната част на прозореца щракнете върху RMB на празно място и изберете "Създаване → DWORD параметър (32-битов)."
 • Назовете този параметър EnableMtcUvc и натиснете Enter.
 • Задайте този параметър на 0, което е стойността по подразбиране.

Това е всичко. Сега вашият нов контрол на силата на звука ще придобие външния вид, който присъстваше в операционната система Windows 7. Щракнете върху иконата за сила на звука и ще видите, че плъзгачът е променил кожата си на старата. Не е нужно дори да рестартирате компютъра си, за да правите промени в системата. Ако искате да върнете нов изглед на плъзгача за силата на звука от Windows 10, тогава ще трябва да се върнете в редактора на системния регистър и да премахнете стойността на EnableMtcUvc, която сте създали по-рано от него.

Интересни Статии