Как да увеличите живота на батерията на Android?

Понастоящем повечето хора използват устройства, базирани на операционната система Android, тъй като тя разполага с огромен брой различни готини функции и чипове. Но знаехте ли, че именно всички тези полезни неща безпощадно поглъщат вашата батерия? Да, точно така.

В тази статия решихме да ви покажем как да удължите вече дългия живот на батерията на устройство с Android. Тук няма да видите нищо свръхестествено - всички съвети се ръководят от обичайната логика на същите потребители на Android като вас самите.

Изключете устройството си

Не очакваха да започнем статията си с такива съвети, нали? Не подценявайте този съвет, тъй като простото изключване на устройството, което се очаква, ще удължи живота на вашата батерия. Ако не планирате да използвате устройството си за дълъг период, тогава защо да не го изключите? Просто и ясно.

Използвайте тъмни тапети

В момента две технологии са водещи на пазара на дисплеи. Първата от тях се нарича AMOLED технология, чието значение е, че всеки пиксел ще бъде подчертан на екрана. Това означава, че всеки пиксел може да бъде включен и изключен в зависимост от това, което се случва на екрана. Втората технология се нарича LCD, при която целият екран или част от него вече е подчертан.

Няма значение обаче каква технология се използва при дизайна на устройството ви с Android, тъй като използването на тъмен тапет може да намали консумацията на батерия. Така че по-добре бързо да се влюбите в тъмните тапети. Особено, ако имате AMOLED дисплей на устройството си.

Не използвайте живи тапети

Живият тапет е една от най-забавните функции в тази операционна система. Трябва да признаете, че анимираните тапети винаги ще разнообразят вашето устройство. Подобно удоволствие обаче си струва батерията. Поставяйки жив тапет на главния екран, няма да забележите как след няколко часа (или дори по-малко) батерията ви ще показва нисък заряд. Затова никога не използвайте живи тапети. Да, изглежда готино, но не си струва.

Намаляване на яркостта на екрана

Още един очевиден съвет, който ще удължи живота на вашата батерия. Всъщност намаляването на яркостта на екрана е един от най-ефективните начини, който се използва навсякъде сред всички потребители на Android. Ето един малък съвет: ако сте в тъмни помещения, тогава настройте яркостта на минимум, а ако на улицата - на средна яркост.

Въпреки това, никога не поставяйте яркостта на максимална - тя просто ще изтръгне батерията ви до сухо за няколко часа активна употреба. Ако не искате да се занимавате с промяна на яркостта, тогава можете да зададете автоматичното регулиране на яркостта, но то често се проваля и не прави това, което се очаква от него.

Изключете Bluetooth, GPS и Wi-Fi

Трябва да разберете, че такава функционалност като Bluetooth, GPS и Wi-Fi са важен компонент на всяко модерно устройство. Но, за съжаление, всички тези инструменти изискват значително зареждане на батерията. Ако в момента не използвате тази функционалност, по-добре е да ги деактивирате.

Задайте ограничението на времето за изчакване на екрана

Повечето екрани на мобилните устройства ще останат включени известно време след последното взаимодействие с тях. Препоръчваме ви да зададете минималното време за изчакване, така че екранът да се изключи по-бързо. Работата е там, че повечето потребители забравят просто да натиснат бутона за заключване и да оставят своите устройства. Ако повтаряте такива действия през целия ден, тогава батерията ви естествено ще се разрежда.

Изключете анимациите, вибрациите и звуците при натискане на бутони

Не можете да си представите колко батерията разрежда неща като различни анимации, звук от натискане на бутони и вибрация. Опитайте да деактивирате всички тези функции, за да спестите енергия от батерията. Освен това можете да отидете още по-далеч и да успокоите мелодията на вашата мелодия. Повярвайте ми, като сте направили всичко по-горе, определено ще забележите как точно се е увеличил живота на батерията ви.

Затворете и деинсталирайте ненужните приложения

Приложенията за Android използват енергия от батерията, докато са отворени. Затворете всички приложения, които не използвате чрез вашия диспечер на задачи, или дори изтрийте ненужните. Още един съвет, който се подценява от много потребители.

Не позволявайте батерията да се изтощи напълно.

Това е много важно: опитайте се да заредите батерията преди пълното й зареждане. Работата е там, че всеки път, когато изтощавате батерията до нула, правите количеството на нейния заряд всеки ден по-малко. Всичко може да достигне до такова състояние, че да се разтовари само за няколко часа.

Избягвайте използването на фенерче

И последният съвет в тази статия - опитайте се да не използвате светкавицата на камерата на телефона си като фенерче. Вероятно сте забелязали, че светкавицата е невероятно мощен източник на светлина. Той има за цел да помогне за създаването на фотографии, но не и да действа като постоянен източник на светлина. Опитайте се да използвате "фенерчето" само ако нямате истинско фенерче наблизо.

За да обобщим

Е, както вече споменахме в самото начало на статията, не предлагаме никакви неизвестни методи за пестене на батерията. Само отдавна доказани методи, които работят с абсолютна вероятност. За по-голяма ефективност препоръчваме да следвате всички горепосочени съвети.

Интересни Статии