Как да увеличите силата на звука на високоговорителя на Android?

Смартфоните, базирани на операционната система Android, имат ненадминат набор от всевъзможни функции, които могат да улеснят ежедневните задачи на потребителите. Например, някои хора предпочитат да използват смартфон с Android като мултимедиен център за гледане на филми или слушане на музика. Възможно е обаче да има проблем: високоговорителят на вашия смартфон не е достатъчно силен за вас. Да, много потребители ежедневно се чудят как да увеличат силата на звука на високоговорителя на телефон с Android. Е, в тази статия ще се опитаме да ви дадем разбираем отговор на този въпрос.

Увеличете силата на звука на високоговорителите на смартфона с Android

Така че веднага трябва да кажете, че увеличаването на малко силата на звука на вашите високоговорители е осъществима задача. Освен това дори не е нужно да се стараете много за това. Като правило се разграничават два метода: повишаване на силата на звука на високоговорителя чрез инженерното меню или използване на софтуер на трети страни. Какво е инженерно меню? Просто казано, това е скрито меню, което съдържа разширени опции за вашето устройство. В него можете да прецизирате почти всичко и всичко.

Можете да влезете в инженерното меню на смартфона с Android, като въведете специален код в менюто за повикване. За съжаление, този код ще зависи от производителя на вашия смартфон, както и от процесора, инсталиран в него. Освен това, не всички устройства по принцип могат да имат инженерно меню или може да присъстват, но в пресечена форма, така че да можете да останете много разочаровани в края на деня. Така или иначе, трябва да погледнете кода, който ви е необходим за меню в Интернет - нищо друго.

Веднага щом намерите кода, например за смартфони на Samsung - това е * # * # 4636 # * # *, трябва да го въведете в менюто за повикване, след което инженерното меню ще се появи пред вас. Тук ще трябва да направите следното:

  • намерете секцията за регулиране на силата на звука;
  • намерете параметъра за силата на звука на високоговорителите;
  • увеличете малко стойността на звука;
  • Проверете дали силата на звука на високоговорителя е задоволителна.

Не препоръчваме да увеличите силата на звука на високоговорителя на вашия смартфон с Android чрез инженерното меню до максимум, тъй като това може, първо, да изкриви звука и, второ, да повреди самия говорител. Разработчиците конкретно задават ограничения за обем по очевидни причини. Повишете стойността малко и проверете.

Е, какво ще кажете за софтуер на трети страни? Е, тук всичко е почти същото: изтеглете всяка програма от Google Play с функционалността на инженерното меню и задайте ръчно параметрите на силата на звука. Например приложението MTK Mobile Uncle Tools осигурява достъп до разширени настройки на устройството на Android.

След всичко по-горе, вероятно сте имали относно следния въпрос: нищо конкретно не е написано тук - ами ако направя нещо нередно? Е, разбира се, има шанс да навредите на смартфона, но като се има предвид, че всички елементи в инженерното меню са подписани с най-основния английски - шансът е изключително малък. Всичко, което трябва да направите е да намерите настройките за силата на звука на високоговорителите и да повишите стойността му. След това запазете настройките и тествайте устройството си.

Интересни Статии