Как да увеличите силата на звука на лаптоп?

Този въпрос е доста често срещан сред потребителите на лаптопи. Работата е там, че понякога звукът на вашето мобилно устройство започва да възпроизвежда доста тихо или звукът напълно липсва. И така, как да увеличите звука на лаптоп? Всъщност всичко е просто и отговорът се крие в най-основните функции на вашия лаптоп.

Увеличете силата на звука на лаптоп

Тихият звук на вашия лаптоп може да бъде причинен от широк списък от причини: състоянието на високоговорителите, определени настройки на звука в операционната система, проблем с драйверите за звуковата карта, състоянието на конектора за високоговорителите (ако използвате тези на вашия лаптоп), прах или мръсотия в слотовете за говорители.

Настройка на аудио плъзгачите

Ако забележите, че силата на звука драстично е намаляла и не можете да разберете почти нищо от високоговорителите, има голяма вероятност вашите звукови плъзгачи да са паднали до самото дъно. Ако е така, тогава проблемът се решава по следния начин:

 • Щракнете с десния бутон върху иконата на колоната в долния десен ъгъл на лентата със задачи "Старт".
 • Изберете „Open Sound Mixer“ от контекстното меню.

Ще видите множество плъзгачи. Уверете се, че всички те са зададени на максимална позиция, ако някой от тях е пропуснат. След това проверете отново силата на звука на вашия лаптоп. Е, въпросът „Как да увеличите силата на звука на лаптоп?“ Все още е на дневен ред? Ако е така, можете също така да активирате опцията „Гласност“ в „Устройства за възпроизвеждане“ . За целта направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху иконата на колоната в долния десен ъгъл на лентата със задачи "Старт".
 • Изберете „Устройства за възпроизвеждане“ от контекстното меню.
 • Кликнете два пъти върху вашите високоговорители.
 • Отворете раздела „Подобрения“.
 • Поставете отметка в квадратчето до „Силата на звука“.
 • Щракнете върху OK и кандидатствайте.

Този параметър трябва леко да увеличи силата на звука на възпроизвеждания звук. Можете също да поставите отметка в квадратчето до „Еквалайзер“ и да експериментирате с тези настройки. Препоръчваме да изберете еквалайзер на настройката "Мощен" .

Настройки на драйвера за звукова карта

Проблемът с тихия звук на вашия лаптоп може да е и неизправните драйвери за звуковата карта. В такъв случай можете да опитате да актуализирате драйверите, което може да доведе до нормализиране на звука на звука. За да актуализирате драйверите на звуковата си карта, направете следното:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + X и изберете „Диспечер на устройства“ от контекстното меню.
 • След това отворете раздела „Звукови, игрални и видео устройства“ .
 • Намерете оборудването си и щракнете двукратно върху него.
 • Отидете в раздела „Драйвер“ .
 • Кликнете върху бутона „Актуализиране ...“
 • Изберете „Автоматично търсене на актуализирани драйвери .

След актуализиране на драйверите, проверете отново силата на звука на лаптопа. Ако нещата са същите, тогава можете да опитате да инсталирате напълно звуковите драйвери. За целта направете следното:

 • Отворете раздела „ Звукови, игрални и видео устройства “.
 • Щракнете с десния бутон върху желания елемент (например, може да имате Realtek) и изберете „Изтриване“ .
 • След това изберете „Действие“ в лентата с менюта и кликнете върху „ Актуализиране на конфигурацията на оборудването“ .

По този прост начин можете да инсталирате отново драйверите за вашата звукова карта. Проверете отново звука си. Има ли промени? Ако не, тогава продължете напред.

Тих източник на звук

Също така, не забравяйте, че нивото на звука в аудио записа на филма или музикалните песни, които гледате, може да е ниско. Можете или да намерите друга версия на медийното съдържание, от която се нуждаете, или да използвате опцията печалба във вашия плейър. Отидете в настройките на вашия плейър и потърсете опцията „Sound Enhancer“ . В повечето мултимедийни плейъри той трябва да присъства.

Настройка на звука

Отговорът на въпроса „Как да увеличите звука на лаптоп?“ Може да е точно пред вас, на повърхността на вашето устройство. Факт е, че лаптоп може да има отделен контрол на силата на звука. Също така на всички лаптопи можете да промените силата на звука, като използвате клавишната комбинация клавиш Fn + * с икона на колона *. Опитайте да настроите звука си с тези клавиши.

Проверка на състоянието на високоговорителите

Ако все още не сте могли да разберете как да увеличите силата на звука на вашия лаптоп, тогава има вероятност нещо да не е наред със самите високоговорители във вашето устройство. Може би решетките им на повърхността на лаптопа са запушени от прах или мръсотия. Те също могат да бъдат повредени поради небрежни действия от страна на вас или друг потребител. Като цяло, ако подозирате, че проблемът с тих звук е свързан със състоянието на високоговорителите, тогава вашият лаптоп просто ще трябва да бъде пренесен в сервизен център.

Интересни Статии