Как да свържете контролера от PS4 към Mac?

Доста често активните геймъри, които имат Mac и PlayStation 4 у дома, купуват различни контролери и за двете устройства. Трябва два пъти да харчите трудно спечелени пари за не толкова евтин контролер. Ако имате нужда от няколко джойстика, разходите са още по-големи. Всъщност няма нужда да купувате друг контролер.

Ако вече имате закупен контролер на Playstation 4 като Dualsh 4, той може да се използва за игри на Mac. Преди това не винаги беше възможно да се използва или беше изключително неудобно. Сега тя стана много актуална, особено след въвеждането на пълна поддръжка на този контролер от Steam игралната платформа на Windows и Mac. Подобрената поддръжка на този джойстик опростява настройката във всякакви игри, хоствани в Steam. След това ще ви покажем как да конфигурирате всичко.

Dualsh 4 Controller Sync to Mac “Over the Air”

Може да мислите, че за тази цел ще трябва да използвате официалния адаптер от Sony. Компанията дълго не пусна PC адаптер за контролера DualShock 4. Въпреки липсата на официални продажби, той винаги може да бъде закупен с нечия ръка, но това е безсмислено. Поддръжката за адаптера свърши и сега той вече не работи както трябва. Но съвременният контролер има Bluetooth технология, която замества адаптера. Чрез Bluetooth можете просто да се свържете с Mac, като избягвате бъркотията с проводници.

Как да го направите:

  1. Първо, отидете на системните настройки на компютър, работещ под Mac. Това е най-лесно да направите, като щракнете върху иконата на Apple и изберете "Предпочитания на системата" в падащото меню. Можете също да въведете името на секцията в Spotlight.
  2. В целевия раздел трябва да намерите и изберете "Bluetooth". Сега трябва да включите Bluetooth на вашия компютър.
  3. Време е да вземете джойстика от PlayStation 4 и да го превключите в режим на мрежово търсене. За да активирате желания режим, едновременно натиснете бутоните PS и Share. Превключвателят на режима е индикиран от светодиода на предния панел на джойстика, той започва да мига.

  4. На компютър с Mac отидете на панела "Устройства" (вътре в секцията Bluetooth, където сте попаднали след втория елемент).
  5. След кратък период на търсене Mac ще открие контролера Dualsh 4. Обикновено се появява като „безжичен контролер“. Просто кликнете върху това устройство и комуникацията ще се случи. След успешна връзка, диодът започва да свети непрекъснато.

Сега можете да отидете на игрите на Mac и да използвате напълно джойстика на DualShock 4.

Свързване на Dualsh 4 геймпади към компютър с Mac чрез microUSB кабел

Bluetooth има един недостатък - връзката може да бъде прекъсвана периодично или да има забавяне в отговора. Друга причина за изоставяне на Bluetooth е „чисто“ техническата - модулът може просто да не работи на контролера или компютъра. Съществува и алтернатива на безжичната връзка, която се състои в използване на microUSB кабел. Не е трудно да свържете и двете устройства с кабел. Да, сега трябва да се объркате в жицата и да се придържате към кабела, но джойстикът работи по-стабилно.

Как да свържете PS4 контролер към Mac чрез microUSB:

  1. Свържете геймпада към компютъра чрез microUSB.
  2. На джойстика натиснете бутона PS, за да го включите, както е указано от светодиода от предната страна. Така контролерът преминава в работен режим и веднага става готов за работа.

Можете да проверите дали Mac правилно разпознава контролера Dualsh 4. За целта кликнете върху логото на Apple в горния ляв ъгъл. След това щракнете върху „About This Mac“ и изберете „System Report“. В прозореца, който се показва, отворете списъка "USB". Вътре в секцията кликнете върху раздела "USB шина". Броят на елементите в списъка директно зависи от броя USB портове на компютъра.

За да получите по-подробна информация, можете да щракнете върху малката стрелка до линията „USB шина“. Сред списъка с информация се показва и типът на устройството, свързано към всеки порт: контролер, мишка, клавиатура и т.н. Mac правилно определя геймпада, ако има вход за „безжичен контролер“ в близост до един от портовете.

Обичате ли да използвате контролера Dualsh 4 на Mac или предпочитате друг? Оставете отговора в коментарите.

Интересни Статии