Как да свържете контролер Xbox One към компютър чрез Bluetooth?

Последната версия на контролера Xbox One, която се предлага с конзолата Xbox One S и предстоящия One X, се сдоби с Bluetooth, което невероятно зарадва много фенове на този аксесоар. Най-накрая Microsoft реши да допълни функционалността на контролера с Bluetooth връзка във връзка със старата безжична технология Xbox, така че потребителите на Windows могат да свържат контролера от Xbox One без допълнителни допълнителни ключове. Нека да видим как да свържем този аксесоар към вашия лаптоп или настолен компютър, оборудван с Bluetooth адаптер.

Какво ви трябва

На първо място, трябва да определите кой модел е вашият Xbox One контролер: по-стар модел или актуализиран. Разграничаването им е невероятно просто: при новия дизайн на контролера, бутонът Xbox е покрит от същия тип пластмаса като предните бутони (например A, B, X и Y).

Бутонът Xbox на по-стария модел е покрит с вида пластмаса, който се намира в горната част на контролера (където са спусъците и броните). Още по-просто, новият модел контролер Xbox One ще има Bluetooth, но старият няма.

Ще ви е необходим и компютър с операционна система Windows 10, за който е инсталирана годишнината актуализация за август 2016 г. Е, разбира се, ще ви трябва Bluetooth адаптер.

Ако притежавате лаптоп, не по-стар от пет години, тогава такава функционалност определено ще присъства там. Въпреки това повечето персонални компютри не са оборудвани с Bluetooth. Ако имате такъв компютър, тогава ще трябва да закупите Bluetooth адаптер за него.

Свържете Xbox One към компютъра

Свързването на Xbox One контролер чрез Bluetooth е доста проста задача. В примера ще използваме компютър с операционната система Windows 10. Въпреки това можете да опитате да го свържете с други устройства, например смартфон с Android, но е малко вероятно той да работи нормално там, особено за игри.

За да започнете, уверете се, че в стаята ви не е включено нищо, което би могло да попречи на връзката на контролера, като конзолата Xbox One или адаптера за Windows Xbox Windows. Включете вашия Xbox One контролер, като докоснете бутона Xbox в центъра на аксесоара. След това натиснете и задръжте бутона за безжична връзка в горната част на контролера, който се намира вляво от порта за зареждане. Бутонът Xbox трябва да започне да мига в този момент.

Отидете на настройките на вашия компютър. Отидете в секцията "Устройства". След това отидете на раздела „Bluetooth и други устройства“. Също така можете просто да се обадите на лентата за търсене, като натиснете Windows + S, въведете Bluetooth заявката в нея и изберете намерения резултат.

Щом отидете в прозореца с желаните настройки, щракнете върху бутона „Добавяне на Bluetooth или друго устройство“. След това кликнете отново върху Bluetooth.

Изберете вашия контролер Xbox One от списъка, който се показва, и кликнете върху него. Връзката трябва да се извърши автоматично. Сега сте готови да започнете да играете всякакви видео игри, съвместими с XInput вход. Както можете да видите, тази процедура не беше нищо сложно.

Интересни Статии