Как да стартирате устройство с Android в безопасен режим?

Основното предимство на устройствата, работещи с Android, е почти пълната свобода на потребителя да конфигурира, променя параметрите и софтуерните елементи. За съжаление, промените или инсталираните приложения не винаги са успешни. Някои от тях могат да доведат до нарушаване на стабилната работа на устройството, спонтанно изключване на смартфона, рестартиране, загуба на интернет връзка и така нататък. Как да тествате устройството и да отмените направените промени, ако смартфонът откаже дори да се включи, ще разкажем в тази статия.

Какво е безопасен режим

За такива случаи всички устройства с Android имат специален режим, който ви позволява да включите вашия смартфон или таблет без допълнителни параметри и приложения, които са попаднали там в резултат на активност на потребителя. Устройството в безопасен режим се включва в първоначалното си състояние, блокира стартирането на всеки софтуер на трети страни и активира настройките, вградени в устройството от производителя.

Ако някое приложение блокира правилната работа на вашето устройство, ако води до рестартиране и не може да бъде изтрито, препоръчваме да използвате Safe Mode. Устройството ще се включи, като блокира работата на всички приложения и можете да изтриете това, което е причинило проблема, и след това да стартирате смартфона в нормален режим.

Как да активирате безопасен режим

За да поставите устройството си с Android в безопасен режим, направете следното:

  • Включете устройството в изключен режим. За целта натиснете клавиша за физическо захранване и задръжте, докато се появи специално меню.
  • Натиснете и задръжте елемента за изключване, докато на дисплея се появи съобщение за услуга с описание на безопасния режим.
  • Потвърдете желанието да стартирате устройството в безопасен режим, като щракнете върху OK.
  • След автоматично рестартиране, устройството ще се включи в безопасен режим. Съответният надпис в долния ляв ъгъл на дисплея ще ви информира за това.

В безопасен режим преконфигурирайте устройството си според нуждите или премахнете приложения, които не могат да бъдат премахнати в стандартен режим. Можете да направите това в Настройките на устройството в категория Приложения.

За да върнете смартфона в нормална работа, просто извършете нормално рестартиране.

Интересни Статии