Как да стартирате Fallout 3 на Windows 10?

Fallout 3 е хит на много платформа, който Bethesda пусна през 2008 г. Третата част от пост-апокалиптичния епос драматично промени жанра си, с което много фенове на предишни игри се дразнят, но въпреки това успя да привлече нови играчи, което позволи игровите серии да се превърнат в култ за втори път.

Изминаха години, излязоха нови части на Fallout, но играчите все още се връщат на Fallout 3 от време на време, макар и да не са най-идеалното, въпреки това вълнуващо приключение в Wastelands. Огромен брой играчи обаче, които искат да се потопят в атмосферата на пост-апокалиптичен Вашингтон, отново са се сблъскали с някои проблеми при пускането на Fallout 3 в операционната система Windows 10.

Предвид факта, че Fallout 3 беше пуснат преди десет години - не е изненадващо, че съвременните системи имат проблеми със стартирането на тази игра. Първоначално третата част е проектирана да работи на Windows XP и Vista. В момента почти никой не седи на тези ОС, така че много хора имат проблеми с Fallout 3.

Какви проблеми могат да възникнат при Fallout 3 на компютър с Windows 10? Честно казано, може да има много от тях. Най-често срещаният проблем са постоянните сривове на играта още при нейното стартиране. Също така сривовете могат да възникнат по време на процеса на игра и то толкова често, че не можете да получите никакво удоволствие от играта. По-рядко срещаните случаи включват проблеми под формата на графични артефакти, изкривяване на звука, повредено запазване и други.

В тази статия ще разгледаме някои решения, които ще ви позволят да стартирате Fallout 3 в Windows 10, както и евентуално да коригирате някои други проблеми. Заслужава да се отбележи, че решенията по-долу са полезни и за потребители, чиито компютри работят на Windows 7 и Windows 8, но ние не гарантираме нищо.

Fallout 3 методи за стартиране на Windows 10 и решения

Метод №1 Изпълнете като администратор

Повярвайте ми, какви чудеса не могат да направят правата на администратора във вашата система. Стартирайки приложение на компютър с тези права, лесно можете да се отървете от проблемите, които са били наблюдавани преди това. Fallout 3 не е изключение - и можете да го стартирате от името на администратора. Огромен брой потребители в интернет твърдят, че все още са успели да стартират Fallout 3 в Windows 10 благодарение на администраторските права.

За да стартирате Fallout 3 от името на администратора, трябва да направите следното:

 • Отидете до главната папка на Fallout 3;
 • намерете в него изпълнимия файл, наречен fallout3.exe;
 • щракнете с десния бутон върху него и изберете „Изпълни като администратор“ от контекстното меню;

Това е всичко, което трябва да направите, за да стартирате играта от името на администратора. Същите тези действия обаче могат да бъдат приложени към всяко приложение във вашата операционна система. Ако получите заявка от системата за потвърждение на намеренията, потвърдете тази заявка. Ако късметът е на ваша страна, Fallout 3 ще стартира в Windows 10. Ако не, продължете напред.

Забележка: за да не извършвате постоянно горепосочените действия, щракнете с десния бутон върху fallout3.exe и изберете "Properties". Отидете в раздела „Съвместимост“ и поставете отметка в квадратчето „Изпълнете тази програма като администратор“.

Метод №2 Стартиране на Fallout 3 в режим на съвместимост

Работата от името на администратора е изключително ефективна мярка при опит да стартирате приложение, което не иска да работи по никакъв начин. Така да се каже, малък тласък в правилната посока. При Fallout 3 обаче такъв трик може да не работи. Вероятно не можете да стартирате третата част по причината, че играта е просто несъвместима с вашата операционна система, т.е. Windows 10

Какво да правим в този случай? Не изпускайте всичко както е? Точно така, използвайки режим на съвместимост с други ОС, можете да опитате да направите Fallout 3. Използването на режим на съвместимост е изключително просто:

 • Отидете до главната папка на Fallout 3;
 • намерете в него изпълнимия файл, наречен fallout3.exe;
 • щракнете с десния бутон върху него и изберете "Properties" от контекстното меню;
 • отидете на раздела "Съвместимост";
 • щракнете върху падащото меню в секцията за съвместимост и изберете "Windows XP";
 • опитайте да стартирате Fallout 3.

Е, как най-накрая накарате Fallout 3 да работи на вашата система? Ако съвместимостта с Windows XP не работи, опитайте Windows Vista. Не работи с Windows Vista - тествайте съвместимостта с версии на OS до Windows 95. Може би нещо ще работи.

Метод №3 Инсталиране на игри за Windows Live

Ерата на Игрите за Windows Live е наистина ужасяващ период от време. Тази услуга е една от най-мразените в цялата история на игралната индустрия. Попитайте: защо той толкова не харесваше? Е, понякога просто не работи, понякога е буквално невъзможно да се регистрират закупени игри.

Така или иначе, дори след смъртта на Games for Windows Live, играчите все още трябва да го инсталират в своите системи, така че игрите, които преди това са били свързани с услугата, могат да работят по някакъв или друг начин. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че някои разработчици закърпиха игрите си и ги развързаха от GFWL, което е добра новина.

Това обаче не важи за Fallout 3, тъй като Bethesda реши да не закърпи проекта си. По един или друг начин, дори и да не го искате, просто трябва да инсталирате GFWL на вашия компютър. Заслужава да се отбележи, че инсталаторът на GFWL трябва да бъде разположен в папката на играта. Разбира се, ако имате лицензирана версия на играта (някои сервизи за ремонт също поставят необходимия софтуер в дистрибуцията с игрите).

Инсталирайте игри за Windows Live и след това опитайте отново да стартирате Fallout 3. Ако имате късмет, за да го стартирате, не забравяйте да създадете локален профил или отидете в акаунта си, така че да можете да създавате файлове за запазване.

Ами ако нищо не работи?

Честно казано, в този случай е трудно да ви посъветвам поне нещо повече или по-малко здраво. Някои потребители все още не могат да играят Fallout 3, независимо какво правят. Ако отидете на форум, например, Steam, ще намерите огромни купища съобщения, които буквално съдържат вик за помощ. Съвместните усилия на някои потребители понякога все още успяват да стартират Fallout 3 на Windows 10.

Опитвате ли се да стартирате Fallout 3 на интегрирана графична карта Intel HD? Е, имате късмет, защото в Nexusmods можете да намерите специален мод за играта, който помага да стартирате собствениците му на вграден GP. Например, тук има връзка към един от тези модове:

//www.nexusmods.com/fallout3/mods/17209/?tab=files

Опитайте да го инсталирате и след това тествайте Fallout 3. Като правило играчите, които по-рано не можеха да пускат играта на Intel HD Graphics, могат да разрешат проблема.

Ако все още не можете да стартирате Fallout 3 на Windows 10, тогава можете да посъветвате малко в тази ситуация:

 • стартирайте играта в прозоречен режим;
 • експериментирайте с графичните настройки (опитайте се да настроите всичко до минимум);
 • Промяна на резолюцията за играта.

Надяваме се, че този материал поне по някакъв начин помогна за решаването на проблемната ситуация с Fallout 3 на Windows 10. Заслужава да се отбележи, че дори и на Steam има специално съобщение, в което се посочва, че играта не е оптимизирана за работа с Windows 7 и по-нови версии, Това ясно прави ясно с кой звяр имате работа, нали?

Интересни Статии