Как да стартирате 64-битова игра?

Много играчи през последните няколко години често се сблъскват със ситуация, при която току-що пусната играчка просто отказва да работи по тяхната система. След това, след някои изследвания, те осъзнават, че въпросът е, че стартираната игра е 64-битово приложение.

В тази статия просто ще ви кажем защо избраната от вас игра не се стартира на вашия компютър, защо трябва да преминете към 64-битова операционна система и как да стартирате 64-битова игра.

Защо 64-битовите игри не стартират?

Добре, нека започнем с най-простото нещо: 64-битовите игри изискват операционна система със същия капацитет. Най-вероятно имате процесор с 64-битова архитектура на вашия компютър, но операционната система е 32-битова.

Преди няколко години разработчиците все още се опитваха да адаптират своите проекти както за 32-битови системи, така и за 64-битови. Въпреки това, в момента това е изключително неизгодно поради огромните ограничения на 32-битовата архитектура. За да не претоварите потока от информация, вие, плейърът, трябва да научите само две неща: 32-битовата ОС ще поддържа само 4 гигабайта оперативна памет, а 64-битовата ОС ще позволи на вашия компютър да бъде по-продуктивен.

Затова най-накрая да отговорим на въпроса защо 64-битовата игра не е стартирала на вашия компютър. Може да има два отговора: имате инсталирана 32-битова система или вашият процесор има 32-битова архитектура, следователно той поддържа само 32-битова ОС.

Как да стартирате 64-битови игри?

Възможно ли е да стартирате 64-битова игра на 32-битова? Може да има само един отговор: имате нужда от 64-битова операционна система (и същия процесор). Това е всичко. В интернет можете да намерите купища различни видеоклипове и статии за това как да стартирате 64-битова игра на 32-битова система. Но веднага трябва да кажете, че решението в тази ситуация ще бъде само подмяната на ОС.

Възможно е обаче да имате още една трудност: процесор, базиран на 32-битова архитектура. Е, в тази ситуация можете само да съчувствате и също да попитате: къде открихте такова чудо? За съжаление, за да играете всички съвременни игри, определено трябва да получите 64-битов процесор и същата операционна система - няма друг начин.

Да, някои от вас могат веднага да напишат, че да се изпълняват 64-битови приложения в 32-битова среда, например е възможно да се използва виртуална машина. Трябва обаче да се отбележи, че дори и в този случай ще ви е необходим процесор с 64-битова архитектура.

В заключение

Бих искал да кажа, че в момента няма абсолютно никакъв смисъл да седите на 32-битови операционни системи, особено ако сте геймър. Ако имате мощен компютър за игри, този капацитет напълно ще ограничи работата на вашата машина. Така че в момента просто няма смисъл от 32-битова операционна система.

Интересни Статии